Høyre-topp

Trekker seg

I et eksklusivt intervju med Dagbladet forteller gruppeleder i Oslo Høyre, Øystein Sundelin, at han trekker seg med umiddelbar virkning. - Jeg har vært langt nede, sier han om dagene etter mistillitserklæringen.

TREKKER SEG: Øystein Sundelin legger ned kampen mot mistillitserklæringa fra egne medlemmer. Nå er han ferdig som gruppeleder for Oslo Høyre. Foto: Øistein Monsen / Dagbladet
TREKKER SEG: Øystein Sundelin legger ned kampen mot mistillitserklæringa fra egne medlemmer. Nå er han ferdig som gruppeleder for Oslo Høyre. Foto: Øistein Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ble det kjent at Oslo Høyre vil vrake sin egen gruppeleder, Øystein Sundelin (35). I sin begrunnelse lister initiativtakerne opp «uheldige hendelser» som skal ha ødelagt deres tillit til gruppelederen.

Dommen skulle etter planen ha kommet i kveld, når Oslo Høyre møtes for å behandle mistillitsforslaget som 20 av 33 bystyremedlemmer har skrevet under på.

Sundelin hadde varslet at han tar kampen for sitt politiske liv på møtet.

Men i et eksklusivt intervju med Dagbladet mandag ettermiddag avlyser Sundelin kampen for ledervervet. Han trekker seg nå som gruppeleder for Oslo Høyre, og ber sine støttespillere legge våpnene ned og slutte rekkene.

- Jeg trekker meg. Jeg vil at Oslo Høyre skal ha en åpen og god diskusjon som fordrer at jeg nå setter partiet først og tar mitt navn bort fra bordet. Det er av respekt for Oslo Høyre som har gitt meg så mange muligheter over mange år, sier Sundelin til Dagbladet.

- Når jeg ser mediedekningen som blir av sånne prosesser, så lider jeg med partiet jeg har brukt all min tid på i 15 år. Hvis jeg kan jeg sette en stopper for det, så gjør jeg det. Nå kan gruppen har en lederdiskusjon basert på at mitt navn ikke er en del av lederdiskusjonen, fortsetter han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.