Eva Kristin Hansen:

Trekker seg

Stortingspresident Eva Kristin Hansen trekker seg i lys av politiets etterforskning av pendlersakene. Politiet har åpnet etterforskning etter opplysninger om seks saker der ikke navngitte stortingsrepresentanter kan ha praktisert reglene feil.

DELER: Eva Kristin Hansen forteller om detaljer fra privatlivet sitt og forteller om da hun var syk. Video: Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo politidistrikt skriver torsdag kveld i en pressemelding at de åpner etterforskning av pendler-sakene.

- Oslo Statsadvokater har i dag bedt Oslo politidistrikt etterforske om stortingspolitikere har begått bedrageri eller annet lovbrudd i forbindelse med mottatt pendlerleilighet fra Stortinget, skriver de i en pressemelding.

- Uholdbart for Stortinget

Overfor NTB sier stortingspresident Eva Kristin Hansen at hun trekker seg - bare minutter etter at det ble kjent at politiet innleder etterforskning av pendlersakene.

- Det har i kveld blitt kjent at Oslo politidistrikt er blitt bedt om å etterforske seks ikke navngitte stortingsrepresentanter etter oppslag i mediene. Jeg tar det for gitt at jeg er blant dem, sier Hansen til NTB.

- Jeg mener det er uholdbart for Stortinget å ha en stortingspresident som er under politietterforskning. Jeg har derfor kontaktet min partileder og parlamentariske leder og orientert om at jeg vil trekke meg som stortingspresident, sier hun videre.

Regelverket sier at stortingsrepresentanter har krav på pendlerbolig hvis de er folkeregistrert eller faktisk bosatt mer enn 40 kilometer i kjørelengde fra Stortinget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.