HATT VITNEAVHØR:  Sunnmøre politidistrikt har avhørt ansatte som var om bord da den kraftige brannen på hurtigruteskipet MS «Nordlys» brøt ut. Nå tror de at det har vært en brann med et svært raskt forløp. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / SCANPIX / REUTERS
HATT VITNEAVHØR: Sunnmøre politidistrikt har avhørt ansatte som var om bord da den kraftige brannen på hurtigruteskipet MS «Nordlys» brøt ut. Nå tror de at det har vært en brann med et svært raskt forløp. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / SCANPIX / REUTERSVis mer

Trekker tilbake eksplosjonsteorien

Politiet tror det nå har vært en svært rask brann på hurtigruteskipet MS «Nordlys».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Ålesund er ikke overbevist om at det var en eksplosjon som forårsaket brannen om bord i hurtigruteskipet MS «Nordlys».

- Vi har avhørt mange av de ansatte som var i nærheten av brannen da den startet. Disse avhørene har ikke styrket vår teori om at det har vært en eksplosjon. Nå heller vi mer i retning av at dette har vært en brann med et svært raskt forløp, sier politimester Jon Steven Hasseldal til VG Nett.

Sunnmøre politidistrikt har bedt om bistand fra Kripos til den tekniske etterforskningen, men etterforskere har ennå ikke vært om bord i skipet.

Politiets teori er fortsatt at den kraftige brannen startet i maskinrommet. Ifølge mannskap om bord ble skipet fylt med røyk i løpet av tre minutter.

(NTB)