Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trekker tilbake gassapparater

Farlige å bruke, melder DSB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Det har vært flere uhell med turkokeapparater fra Providus og de er ikke trygge å bruke, melder Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Apparatene som nå trekkes tilbake fra det norske markedet har vært solgt i to utgaver:

  • Type FG 100 m/blå plastbeholder (som avbildet) har vært solgt av Biltema i perioden 2003-2005.
  • Type BG 1000 m/rød plastbeholder har vært solgt av Lidl i 2005.

    Apparatene brukes sammen med engangsgassbeholdere av punkteringstypen.

    Bakgrunnen for tilbakekallingen er uhell, hendelser og reklamasjoner inntruffet i Norge, Finland og Sverige i perioden 2004-2005. Tekniske undersøkelser som DSB har fått utført, viser at apparatet ikke er trygt å bruke da det kan oppstå gasslekkasjer og eksplosjonsfare.

    Etter at apparatet har vært i drift en stund begynner toppen på apparatet å helle over på siden og delvis gi etter. Det oppstår en økende gasslekkasje med kraftig oppblussing som resultat. I ett tilfelle eksploderte apparatet.

    Forbrukere som har kjøpt apparatet må straks slutte å bruke dette og henvende seg til sin forhandler for ytterligere informasjon.

FARLIG: Disse gassbrennerne er farlige, melder direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.