Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trekker tilbake melk med fløtefeil

Men det er ikke bare melk til folk TINE sliter med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): TINE har melketrøbbel både med folk og fe. I dag går TINE Midt-Norge ut og trekker tilbake 20.000 liter helmelk, lettmelk og ekstra lett melk som er kjørt ut til butikker i Romsdal og på Nordmøre.

TINE har også trukket tilbake sin nye Pluss Lammedrikk som skulle hjelpe såkalte koppelam til en god start i livet. Det har definitivt ikke virket etter planen. Lammene som ikke har dødd, har startet livet med diare og dårlig vekst.

Drikkemelk til mennesker først: melk fra tapperiet på Høgset med datostemping 13. mai fordi det ligger fløte på toppen når folk åpner kartongen. Meieriet oppdaget for seint tekniske problemer med homogeniseringen av melken.

- Melka oppleves som i "gamle dager" før homogenisering ble tatt i bruk. Det er ikke noen helsefare med å drikke slik melk, men vi velger å trekke den tilbake fordi den ikke ser ut som den pleier. Butikkene er varslet, og forbrukerne får pengene igjen, sier meierisjef Ingmar Vik-Mo til Romsdals Budstikke.

I dag regner meieriet med å tappe "normal" melk, som kommer ut til butikkene noe forsinket.

Feil dosering

Folk overlever en liten fløteskvett. Det er verre å være lam og starte livet på Pluss Lammedrikk fra TINE og Felleskjøpet.

19. april oppdaget TINE at det var store produksjonfeil, og 350.000 kilo melkepulver ble trukket tilbake. Men da var det allerede for seint. Lammingen var i gang over store deler av landet.

- Det har vært misforståelser og mangelfull kommunikasjon mellom oss og TINE. Det har blitt feil dosering av syrer, vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer, sier daglig leder Torbjørn Auran i Felleskjøpet Forutvikling til Bergens Tidende. TINE vil ikke kommentere saken.

Det vil Sølvi Helen Kvalheim Mjøs på Radøy - en av mange tusen sauebønder som hadde satset på TINEs og Felleskjøpets nye innhold til tåteflaskene i sauefjøset.

- Det blir som med Gilde. De får en ripe i lakken, sier hun.

EKSTRA LETT MED FLØTE: TINE Midt-Norge tilbyr pengene tilbake, selv om det ikke er helsefarlig med litt fløte på toppen i melkekartongen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling