Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spill om skoleskyting i USA

Trekker tilbake skoleskytingsspill

Spillet lot spillerne skyte rundt seg mot elever på en skole. Nå trekker produsenten det fra markedet.

TREKKES TILBAKE: Produsentene trekker «Active shooter» tilbake etter kritikken. Foto: CNN
TREKKES TILBAKE: Produsentene trekker «Active shooter» tilbake etter kritikken. Foto: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spillet «Active shooter» møtte skarp kritikk fra både politikere, ofre og familiene til barn og unge som har blitt drept i skoleskytinger i USA.

Spillet skulle bli tilgjengelig i neste uke, før det ifølge Time altså ble trukket fra spillselskapets nettsider. Det var spillutvikleren Valve Corp. som distribuerte spillet, og som nå har tatt det vekk fra nettstedet Steam, ifølge magasinet Time.

Valve Corp. har også avsluttet samarbeidet med selskapet Acid, som distribuerer spillet, og Revived Games, som har utviklet det. Det bekrefter de i en uttalelse.

Spillet møtte massiv kritikk fra flere hold, blant annet flere av foreldrene til barna som har mistet livet i skoleskytinger i USA.

Ryan Petty mistet sin 14 år gamle datter Alaina under skoleskytinga på Marjory Stoneman Douglas High School i byen Parkland i Florida i februar. Han reagerer sterkt på spillet på sin Twitter-konto.

- Avskyelig. La Steam Games få vite at spill som illustrerer skyting på en skole, hvor det er spillerne som skyter sivile, studenter og tjenestemenn, er uakseptabelt.

Fred Guttenberg mistet datteren Jamie i Parkland-skytinga. Han oppfordrer til å boikotte spillet.

- Dette selskapet burde møte vrede hos alle som bryr seg om skolesikkerhet og offentlig sikkerhet, og det burde starte umiddelbart. Ikke kjøp dette spillet eller noen andre spill dette selskapet har laget, skriver han på Twitter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media