Trekkes i lønna

UDs mektige utenriksråd Bjarne Lindstrøm fikk utbetalt nattillegg for å sove på flyets luksusklasse. Nå må han betale tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladets gjennomgang av utenriksråd Bjarne Lindstrøms reiseregninger fører til at mailønna hans blir noe mindre.

Det viser seg at departementets øverste embetsmann på minst en av sine førsteklasse-turer har ført opp såkalt ulegitimert nattillegg. På den ene turen til Sør-Afrika i fjor fikk Lindstrøm, i tillegg til ordinær kostgodtgjørelse, 2840 kroner for å slappe av i British Airways\' privatkabin med seter som kan gjøres om til senger på få sekunder. Det bryter med reglene i statens reiseregulativ.

Mot normalen

Ulegitimert nattillegg betales normalt ut når ansatte på tjenestereise overnatter på et annet sted enn hotell. I «Særavtale for reiser utenlands for statens regning» heter det at «Ulegitimerte nattillegg tilstås ikke når utlegg til soveplass på tog, skip, ferje eller fly er inkludert i billettutgiftene».

-  Har du god plass og mulighet for å sove på flyet i første klasse, skal du ikke ha nattillegget, sier ekspedisjonssjef Finn Melbø i Moderniseringsdepartementet, ansvarlig for reiseregulativet.

Rydder opp

Etter at Dagbladet konfronterte UD med Lindstrøms praksis, gikk departementet igjennom utenriksrådens reiseregninger.

-  Utenriksråden var ikke klar over at det hadde skjedd en feil, og understreker at dette selvsagt skal rettes opp umiddelbart. Utenriksråden vil nå motta et brev der det opplyses at beløpet, til sammen 3770 kroner, vil bli trukket i hans lønn for mai måned, opplyser pressetalskvinne Anne Lene Dale Sandsten.

-  Er utenriksrådens føring av nattillegg vanlig i UD?

-  Nei. I disse tilfellene er det skjedd en feil og det blir rettet opp.

MINUS I MAI: Utenriksråd Bjarne Lindstrøm vil snart motta et brev hvor det står at 3770 kroner vil bli trukket i lønn for mai måned. Grunnen er feilførte reiseregninger.