Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trekkfull påske

Sludd, snø og kuling i fjellet, ved kysten og «utsatte steder». Slik lyder værvarselet i store deler av landet for påskeukas første dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meteorologene har få gladmeldinger for været i påskefjellet, og varselet er spesielt dystert for dem som skal feriere i Sør-Norge. Det eneste lyspunktet er høyere temperaturer.

Værutsikter for perioden mandag 29. mars til og med torsdag 30. mars:

  • Stigende temperatur i hele landet.
  • Finnmark og Troms: Sørøstlig bris, økende til kuling utsatte steder. Stort sett oppholdsvær. Tirsdag dreiende sørlig. Litt snø og sludd av og til, regn på kysten.
  • Nordland: Sørøst, senere sørlig kuling. Utpå mandag litt regn og sludd, snø i fjellet. Tirsdag regnbyger, vesentlig på kysten. Perioder med sol i innlandet.
  • Trøndelag og Møre og Romsdal: Sørlig kuling utsatte steder, kan hende storm nær Stad. Litt regn, snø i fjellet. Tirsdag regnbyger på kysten, ellers opphold og perioder med sol.
  • Vest-Norge sør for Stad: Sørlig kuling, kan hende storm i nord. Regn. Lokalt store nedbørmengder. Tirsdag regnbyger, vesentlig i nord.
  • Østafjells og fjellet i Sør- Norge: Sørlig kuling på kysten og i fjellet. Regn av og til. Snø i fjellet og tildels også i lavereliggende indre områder mandag.

Værutsikter for onsdag til og med lørdag:

  • På Spitsbergen og i Nord-Norge ventes vind av skiftende retning, perioder med kuling og nedbør, særlig i nord. Mildt, men trolig synkende temperatur i slutten av perioden.
  • I Sør-Norge ventes skiftende vindforhold, av og til kuling utsatte steder. Nedbør av og til, men også perioder med sol. Mest nedbør i sør. Omtrent uendrede temperaturforhold.

Kilde: Meteorologisk Institutt

Dagbladet :på nettet

KAN JO ALLTIDS HÅPE: Det er lite som tyder på at dette påskeværet kommer i år.
PÅSKEN 1999? Meteorologene kan love lite annet enn dette.