Trekløver siktet for million-heleri

Schibsted-arvingen Harald Undrum, rans-etterlyste David Toska og finansmannen Thomas Øye er siktet for grovt heleri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Thomas Øye (33) ble i Oslo tingrett i går kveld varetektsfengslet for inntil to uker med isolasjon på grunn av fare for bevisforspillelse. Etter det Dagbladet får opplyst er foreløpig seks personer siktet i helerisaken.

Finansakrobaten Øye er siktet for heleri av fem millioner kroner, som han skal ha mottatt da David Toska (28) for over tre år siden kom til kontoret hans med fem millioner kroner i en koffert.

Ifølge Dagbladets kilder etterforsker kriminalpolitiet om de fem millionene var utbytte fra en eller flere straffbare handlinger. Politiet undersøker samtidig om dokumenter i saken kan være produsert i ettertid, for å dekke over kriminelle handlinger.

Dokumentfalsk

Toska hevder å ha fått pengene av en forretningsmann, som også er siktet i saken. Denne mannen er nå sjøl tiltalt i en større bedragerisak, uavhengig av helerisaken.

Harald Undrum (31) skal ha skrevet under en avtale som kausjonist for Øye. Toska har seinere gjort Undrum ansvarlig for lånet, som Øye angivelig ikke kunne betale tilbake.

Toska gikk deretter rettens vei for å få pengene tilbake fra Undrum, men tapte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.