Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Abul Bajandar

«Tremannen fra Bangladesh» kan være kurert: - Endelig kan holde dattera mi

Gjennomgått 16 operasjoner. 

FORVANDLING: Abul Bajander har gjennomgått 16 operasjoner for å fjerne totalt fem kilo med vorter. Se forvandlingen. Foto: Sipa USA/ AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Abul Bajandar (27) har vakt oppmerksomhet verden over. Bangladesheren oppdaget noen treliknende vorter på armen sine for rundt åtte år siden.

Syv år senere startet han på første av det som skulle bli 16 operasjoner. Nå kan han snart forlate sykehuset som en frisk mann, melder AFP ifølge The Guardian.

Se forvandlingen i videoen øverst i saken.

Sykdommen, som Bajandar først trodde var ufarlig, viste seg å være epidermodysplasia verruciformis - en genetisk sykdom som bare tre andre mennesker har blitt rammet av.

Den sjeldne sykdommen gjorde det umulig for Bajandar å holde rundt dattera si. Nå er hele fem kilo fjernet fra armene og bena hans.

- At Bajandar nå er kurert er en bemerkelsesverdig milepæl i den medisinske historien, sier plastisk kirurg, Samanta Lal Sen, ved Dhaka Medical College hospital. Et sykehus som har behandlet Bajandar helt gratis.

Det gjenstår fortsatt noen små operasjoner før hendene og føttene hans fungerer optimalt. Sykehuset tror han kan skrives ut innen 30 dager.

Kirurgene tror Bajandar kan bli den første som noensinne kureres for sykdommen, så lenge vortene ikke vokser tilbake igjen. I fjor døde en mann fra Indonesia av sykdommen.

- Jeg trodde aldri jeg skulle kunne holde dattera mi i hendene, forteller Bajandar fra sykehussenga.

Han forteller at smerten fra sykdommen har vært uutholdelig. Han har bodd på sykehuset i nesten ett år sammen med kona og dattera.

Tidligere jobbet han som en sykkeldrosjefører, noe han måtte slutte med som følge av sykdommen. Han kunne heller ikke spise eller vaske seg uten hjelp.

Nå er planen å starte opp en liten bedrift ved hjelp av donasjoner fra folk over hele verden.

- Jeg var redd jeg ikke kunne oppdra dattera mi. Nå håper jeg at «forbannelsen» ikke kommer tilbake, forteller Bajandar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling