Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trendspotting på nettet

Klesdesigner Marianne Gehrken (29) har startet Norges første moteklubb på Internett. Ved salg av favorittkjolen til Victoria i Spice Girls, supermodellenes sminke, og diskusjon om alt fra silikonpupper til technomusikk, vil hun lokke jenter til dataskjermene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Skal flere jenter ta i bruk nettet, må det gjøres på våre premisser. Internett er utrolig kjønnsløst og grått fordi mannfolk både lager sidene og bruker nettet mest, hevder Marianne Gehrken eller Mania som hun også kaller seg. Hun er utdannet klesdesigner og har blant annet jobbet som innkjøper for Hennes & Mauritz i London. Nå er hun heltidsengasjert i sin egen glamorøse beautysalong på nettet, godt hjulpet av venner innen musikk, film og mote.

- Jeg ønsker å kombinere forretningsdrift med kvinne- og distriktspolitikk. Du har en livsrett til å være trendy uansett bosted, sier hun og høre ut som Anne Enger Lahnstein i ny og tidsriktig utgave.

Ideen med å starte beautysalong på nettet fikk Marianne forrige jul. Hun søkte på ordet mote og fikk ingen treff i Norge. Dermed lagde hun en enkel side kalt mote og opplevde å få 295 besøkende bare under julemiddagen.

I dag gir Moteklubben skjønnhetsråd, horoskopveiledning, motetips og diskusjonsmuligheter, men baserer seg først og fremst på postordresalg.

- Postordre har et kjipt stempel, men på den måten kan jeg nå trendinteresserte i Utkant-Norge, og det er jo slik folk kommer til å handle i framtida. Via kontakter i utlandet importerer jeg partyeffekter og sminke, blant annet maskaraen Maybelline og hårpomaden som supermodellene bruker, og trendklær som favorittkjolen til Victoria i Spice Girls. Og pakkene kommer ikke i posten med brun Ellos-tape, men med håndskreven leopardinnpakning, gjerne med rosa sløyfe. Det skal være litt dumt, deilig og «Absolutely Fabulous»-aktig med mye humor og høy kitsch-faktor, mener Marianne.

Selv om Moteklubben først og fremst er beregnet på jenter, er det åpent for gutter også. Blant annet skal forfatter og journalist Arne Hjeltnes være fast skribent.

- Arne er så myk at han passer fint inn, ler hun.

Adresse: http//www.moteklubben.no