Trener angrepet av spekkhogger

Spekkhoggeren Kasatka angrep treneren sin to ganger under et SeaWorld-show i San Diego.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Treneren Ken Peters (39) og Kasatka (30) var i sluttfasen av et av de spektakulære showene da spekkhoggeren slo til onsdag. Kastaka skulle komme farende opp av vannet med Peters på snuten slik at treneren kunne stupe fra den.

Flere hundre tilskuere var vitne til at Kasatka og Ken Peters dukket under vann, men der ble de værende. På bunnen av det 11 meter dype bassenget holdt Kasatka fast i det ene beinet til treneren i om lag ett minutt.

Da han slapp, kom begge opp og Peters prøvde å berolige den fem meter lange og 2.250 kilo tunge hunnspekkhoggeren ved å klappe henne på snuten. Men Kasatka gikk da til angrep en gang til, og Peters ble nok en gang holdt under vann i om lag ett minutt.

Treneren ble deretter brakt til sykehus, men skal være i god form. Ifølge ledelsen ved SeaWorld kommer Kasatka trolig til å få lov til å fortsette å opptre.

(ANB-AP)

ANGREP TRENEREN: Dette bildet fra en video viser spekkhoggeren Kasatka mens den drar treneren gjennom vannet etter beina. Foto: Stephanie Emory/AP/Scanpix
ANGREP TRENEREN: Dette bildet fra en video viser spekkhoggeren Kasatka mens den drar treneren gjennom vannet etter beina. Foto: Stephanie Emory/AP/Scanpix Vis mer
MOR OG BARN:</B> 21. desember 2004 ble Kasatka mor.