Trener i ildprøve

Navn: Nils Johan Semb Alder: 41 Yrke: Fotballtrener

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter litt snubling i starten brakte han oss triumferende gjennom kvalifiseringen til EM i fotball. Men det hjelper ingen verdens ting. På Feijenoord Stadion i kveld må Nils Johan Semb bestå ildprøven. De nærmeste dager og uker vil dessuten fortelle om den tidligere Ørn-spilleren er en permanent suksess som landslagstrener.

Så ubarmhjertig er fotballen. Og så prinsippløse er denne idrettens tallrike publikum at gårsdagens meninger sendes i skapet etter de tapte slag. Eller byttes ut til noen bedre meninger når kampene vinnes. Dessuten fotfølges landslagstreneren og alle spillerne hans av et ubegripelig stort pressekorps. Som gjerne har det med å skifte oppfatning like fort som fjortiser spytter ut tyggisen.

Men ennå er ikke Norge slått ut av mesterskapet. Ennå heter det om Nils Johan Semb at han er fotballfaglig flink. Han har teorien i orden, også, gårdbrukersønnen fra Åsgårdstrand tok hovedfag i fotball på idrettshøyskolen som en av de aller første i landet. Å være en enkel gutt fra landet er for ham ingen fornærmelse, men et kompliment. Og selv om hans hodespill på fotballbanen ikke var all verden, så viste han tidlig andre kvaliteter: god med ball, flink til å legge innlegg og dessuten en grei gutt på laget.

Semb oppleves som en sympatisk kar hos dem som følger fotballen via fjernkontrollen. Han sliter ikke med for mange fiender i det karslige fotballmiljøet, heller. Og skulle noen selvutnevnte eksperter i fotball mene at han mangler noen vinnerkvaliteter, måtte det være at han kanskje ikke er kynisk nok. Vel å merke hvis vår innsats i mesterskapet blir heller stusslig. Gjør Norge det bra, blir Semb for et geni å regne.

Fotballtreneren som vokste opp langs riksvei 310 på Ra i Vestfold, synes nesten hver dag på TV-skjermen og omtales så ofte i avisene at vi tror vi kjenner ham. Men selv har han vett nok til å holde kameraene på avstand fra privatsfæren. Og strør heller ikke om seg med vurderinger av viktige spørsmål i livet til journalister som spør. Vi vet at han har sans for humor, at han verner om familie og venner og at odelsgutten raskt skjønte at det ikke var bonde han skulle være. Vi skjønner at fotballen betyr mye for ham.

Men vi håper og tror at han har ballast nok til å tåle regnværsdager, også. Og vi føler med ham i kveld. Det angår oss alle om Norge vinner eller taper mot Spania. Det er bare slik.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 167252946


Varnish cache server