Trener opp haier for å stoppe drakefisk-invasjon

Den giftige fisken er en katastrofe for økosystemet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da den første drakefisken ble observert utenfor østkysten av Florida i 1985 var det få som reagerte spesielt kraftig. Men nesten 30 år senere har fisken, som også er kjent som skorpionfisk, invadert hele kyststripen. Observasjoner av fisken er gjort fra Maine i nord helt ned til deler av Sør-Amerika.

- Dette er bare begynnelsen Fiskearten, som hører hjemme i Indonesia, har vært en katastrofe for økosystemet langs kysten i Vest-Atlanteren. Problemet er spesielt stort langs østkysten i USA, i tillegg til Mexicogolfen og i Karibia. Den giftige drakefisken spiser det meste den kommer over og utgjør en reel trussel mot kommersielt fiske av flere arter.

- Dette er bare starten på invasjonen for vår del. Men vi har sett hvor fort disse angrepene har utviklet seg tidligere, sa Ricardo Gomez, leder av marinparken på øya Cozumel i Mexico til The Guardian i 2010.

Siden har problemet bare blitt større, og ulike lands myndigheter, forskere, fiskere og lokalbefolkningen i de berørte områdene er nå på desperat leting etter nye metoder for å få bukt med problemet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer