Trener til det store miljøslaget

PRAHA (Dagbladet): De klatrer i trærne for å øve opp styrke og smidighet. De lenker seg sammen i en uformelig bylt mennesker, som skal bli umulig for politiet å rive opp. De ruster seg med gassmasker, våte håndklær, vannflasker og førstehjelpspakninger i ryggsekkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I flere uker har Nina Haukeland (23) fra Bærum og Anne-Kathrine Vabø (20) forberedt seg til det som skal bli det største miljøslaget verden har opplevd.

Slaget står denne uka, i Praha.

Busslaster

De to jentene med bakgrunn i Natur og Ungdom har oppholdt seg i den tsjekkiske hovedstaden siden henholdsvis mai og juli for å gjøre alt klart, før et sted mellom 20000 og 50000 frihandelsmotstandere fra hele verden rykker inn.

Mellom demonstrantene og de 20000 representantene fra Verdensbanken og Det internasjonale pengefondet (IMF), som samles til sitt årlige toppmøte, står 11000 tsjekkiske politifolk og 1100 soldater.

300- 400 nordmenn er snart på vei i busser som er satt opp fra Oslo, Bergen og Trondheim.

En bonde utenfor Praha har stilt gården sin til disposisjon for aksjonistenes treningsleir. Den minner om en norsk Rød Front-sommerleir fra 1970-åra.

Over alt syder det av aktivitet. I låven males transparenter og lages effekter som skal brukes, blant annet dokker som forestiller stormaktslederne.

Det trenes demonstrasjonsledelse og ikke-voldelig motstand mot politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer