-  Trenger barn med Downs

Norge behøver all den kjærligheten barn med Downs syndrom tilfører samfunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere vil føde barn med Downs

Det fastslår Venstres sosialpolitiske talskvinne Rita Sletner


Dagbladet skrev i går at stadig flere kvinner velger å fullføre svangerskapet selv om de vet at fosteret de bærer, har Downs syndrom. Det gjorde Rita Sletner glad.

-  Norge trenger barn med Downs syndrom. Vi må sørge for å gi disse familiene god avlastning. Mange sliter seg ut og blir kasteballer i systemet, sier hun.

-  Det er klart at et barn med Downs syndrom tar mye plass. Det kan gå utover foreldrenes kvalitetstid med og omsorg for de funksjonsfriske barna.

Mangelfull informasjon

Tilgangen på informasjon på norske sykehus er mangelfull, mener foreldre Dagbladet har snakket med.

-  Disse familiene har et stort informasjonsbehov. Venstre vil prioritere familier med særlig tunge omsorgsoppgaver. Heller det enn gratis SFO og gratis barnehage, slik SV vil, sier Sletner og kaster seg inn i valgkampen.

-  Vi vil gi mer til dem som trenger det mest. SV svikter de mest utsatte ved å ikke evne å prioritere dem med sin Ole Brumm-politikk, sier Sletner.

Mer omsorgslønn

Ifølge Sletner vil Venstre ha en kraftig kompetanseheving hos ansatte ved trygdekontor og sosialkontor, slik at familiene kan få bedre informasjon om hvilke rettigheter og stønader de har krav på.

Dessuten må det ifølge Sletner bli en kraftig heving av dagens omsorgslønn, som er kommunal, og hjelpestønad, som er statlig.

-  Disse ulike stønadene bør kanskje slås sammen, sier Sletner.

AVLASTNING: - Norge trenger barn med Downs, og vi må sørge for å gi disse familiene god avlastning, sier Sletner.