Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trenger beskyttelse i fengsel

Seksualforbrytere står nederst på rangstigen i fengselet, og har ofte behov for beskyttelse mot medfanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to drapssiktede i Baneheia-saken kan få det svært tøft innenfor murene. Politiet vil be om åtte ukers varetekt for begge mennene som trolig vil trenge beskyttelse mot medfanger.

Mennene kan bli plassert i en avdeling som er opprettet for å ta vare på fanger som kan bli utsatt for represalier fra medfanger. En slik avdeling finnes på Åna landsfengsel på Jæren, skriver Aftenposten.

Mennene møter neppe særlig respekt innenfor murene. Vanligvis har drapsmenn høy status, men ikke når ofrene er små barn som i tillegg er voldtatt.

Underdirektør Ståle Olsen ved Vestre fengselsdistrikt tror ikke de vil få problemer med sikkerheten til mennene.

- Vi har rimelig god erfaring med å håndtere fanger som kan komme i en sårbar posisjon i forhold til andre fangers aggressivitet, sier Olsen ifølge NTB.

Han understreker at han uttaler seg helt generelt og ikke spesielt om Baneheia-saken.

De to siktede vil trolig bli fengslet med brev- og besøksforbud i den første tiden. Dette vil automatisk føre til at de vil bli temmelig isolert fra andre innsatte, og de kan også bli plassert i forskjellige fengsler.