- Trenger DEG

USAs president Donald Trump er fremdeles ikke klar for å gi seg.

KAMPKLAR: Donald Trump har ingen planer om å gi seg. Foto: Mandel Ngan / AFP / NTB
KAMPKLAR: Donald Trump har ingen planer om å gi seg. Foto: Mandel Ngan / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Joe Biden er nå utpekt som vinner av det amerikanske valget. Det ble han allerede fredag av Dagbladets samarbeidspartner Decision Desk HQ, men lørdag har de store amerikanske mediehusene også gjort det.

Til tross for dette gir ikke Donald Trump seg.

I en uttalelse etter at de store TV-nettverkene erklærte Biden som vinner, skriver Trump at kampen ikke er over.

- Valget er fortsatt ikke over. Vi har langt igjen, og president Trump trenger DEG til å bli med, skriver Trump-kampanjen i en tweet, og oppfordrer til å støtte kampanjen med mer penger til de kommende rettssakene.

Ut mot mediene

Trump skriver at mediene.

- Vi alle vet hvorfor Joe Biden forhaster seg til å feilaktig framstille seg selv som vinneren, og hvorfor hans allierte mediehus forsøker så hardt å hjelpe ham: De ønsker ikke at sannheten skal bli avslørt, skriver Trump-kampanjen i en uttalelse.

Videre er han tydelig på at valget ikke er avgjort.

- Den enkle sannheten er at dette valget er langt fra å være avgjort. Joe Biden har ikke blitt erklært som vinner av noen delstater, særlig ikke av de delstatene som går mot obligatorisk omtelling, eller delstater hvor vår valgkampanje har igangsatt berettigede og legitime rettsprosesser som kan avgjøre det endelige resultatet, skriver president Trump.

- Lovlige stemmer bestemmer hvem som vinner valget. Ikke mediene, skriver Trump.

GOLF: Trump er på golfbanen lørdag. Foto: Olivier Douliery / AFP / NTB
GOLF: Trump er på golfbanen lørdag. Foto: Olivier Douliery / AFP / NTB Vis mer

Golf

Mens verdens øyne er rettet mot USA, er president Donald Trump blitt tatt bilde av på golfbanen sin i Sterling, Virginia.

Ifølge CNNs opptelling er det Trumps 299. tur på golfbanen siden han ble president.

Trump har på seg en hvit «Make America Great Again»-caps, og fortsetter å tvitre mens han er på golfbanen. Han har blant annet hevdet at han vant valget med god margin.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer