- Trenger dere virkelig mer, Norge?

Ber om hjelp fra Stortinget for å stoppe norske oljeplaner i unikt område.

UNIK NATUR: Australbukta omtales som unik og urørt, og har blant annet verdens lengste sammenhengene sjøklipper. 85 prosent av artene i området, er ikke funnet andre steder på planeten. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
UNIK NATUR: Australbukta omtales som unik og urørt, og har blant annet verdens lengste sammenhengene sjøklipper. 85 prosent av artene i området, er ikke funnet andre steder på planeten. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det norske olje- og gasselskapet Equinor har måttet tåle høylytte protester for planene om å bore en letebrønn i Australbukta.

Den 1000 kilometer brede bukta på sørkysten av Australia er også kjent som «The Great Australian Bight». Bukta ligger vidåpen mot Sørishavet, er sparommelig befolket og kjent for et yrende marint dyreliv.

85 prosent av de kjente artene i området er ikke funnet andre steder på planeten.

Australbukta omtales gjerne som «unik» og «urørt», og Equinors planer om oljeleting har satt sinnene i kok hos mange australiere.

Motstanderne, organisert under slagordet «Fight for The Bight», mener risikoen for oljeutslipp og katastrofale miljøødeleggelser er uakseptabel. Equinor hevder på sin side det er trygt å gjennomføre prøveboringen.

Selskapet har blant annet offentliggjort en omfattende miljøplan, og har en egen seksjon på nettsidene, der de svarer på spørsmål om planene, uten at det har stilnet protestene.

Delstat sender brev til Stortinget

Det er de australske myndighetene som eventuelt gir endelig grønt lys for Equinors planer. Nå ber likevel politikere fra delstaten South Australia om at Stortinget i Norge ser på saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer