- Trenger en annen type støtte

-Viggo Kristiansen trenger en annen støtte fra foreldrene enn at de bygger opp under hans tro på at han er uskyldig, sier bistandsadvokat Ivar Sveen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bistandsadvokaten til Lena Sløgedal Paulsens (10) foreldre forstår reaksjonen fra Viggo Kristiansens foreldre etter at sønnen ble dømt til 21 års forvaring for voldtektene og drapene i Baneheia.

- Det er naturlig at foreldrene til Viggo Kristiansen reagerer slik de nå gir uttrykk for i leserinnlegget i Fædrelandsvennen. Jeg forstår at de har sterke følelser og problemer med å akseptere det, når deres sønn er dømt i en så alvorlig sak og med en så streng reaksjon, sier Ivar Sveen til NTB.

Selve innholdet i brevet har han imidlertid ikke forståelse for:

- Jeg kan ikke se at pressen har drevet med forhåndsdømming. Tvert om har pressen forholdt seg til de bevisene som ble lagt fram i retten. Pressen tok det samme forbeholdet som alle andre sentrale aktører i saken. Bevisene er samlet sett overveldende, og det bør ikke være tvil om at dommen er korrekt, sier Ivar Sveen.

Han skjønner godt at «Viggos foreldre står Viggo nærmest», men legger til:

- Jeg tror ikke støtten fra foreldrene til Viggo først og fremst bør bestå i å bygge opp under hans tro på at han er uskyldig. Viggo Kristiansen trenger hjelp, sier bistandsadvokat Ivar Sveen.