Ny podkast «Rett På»

- Trenger en som meg

Norsk-somalisk Rawdah gjør suksess som modell.

MYE VERDT: Norsk-somaliske Rawdah skiller seg ut i motebransjen. - Jeg har en målgruppe og en nisje som de ikke har tilgang til. De trenger en som ser ut som meg, sier Rawdah i et intervju med podkasten "Rett På". Foto: Nicolai Delebekk / Dagbladet
MYE VERDT: Norsk-somaliske Rawdah skiller seg ut i motebransjen. - Jeg har en målgruppe og en nisje som de ikke har tilgang til. De trenger en som ser ut som meg, sier Rawdah i et intervju med podkasten "Rett På". Foto: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rawdah Mohamed kom til Norge som flyktning fra Somalia. Nå er hun vernepleier og stjernemodell med egen TV-serie på NRK. Hun bruker blitslyset til å jobbe for mangfold, integrering - og retten til å bruke hijab i motebransjen.

- Før i tiden ville man kanskje ikke brydd seg om hva en flyktningjente fra Skien mente om mote, men nå fordi jeg har mange følgere og en plattform er de nødt til å lytte, hvis ikke tar jeg med forbrukerne deres, sier Rawdah i et intervju med «Rett På».

- Penger er et universelt språk, alle snakker det.

På ungdomsskolen fikk hun aldri jobb i klesbutikk fordi hun brukte hijab. Da ble hun irritert og lovet seg selv at hun skulle lykkes i moteindustrien.

- Jeg vil være med på å utvide skjønnhetsbegrepet; det er ikke bare hun tynne, blonde, hvite jenta som er vakker , sier hun.

- Jeg har en målgruppe og en nisje som de ikke har tilgang til. De trenger en som ser ut som meg, mener Rawdah.

Rawdah er oppgitt over enfoldet i norsk arbeidsliv. Hun har ingen tro på at «hvite eldre menn» kan sørge for mer mangfold.

- Når jeg ser dem snakke om mangfold på TV, må jeg bare le og tenker, dere er helt ute å kjøre. Dere har ikke gjort en dritt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer