Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Behov for flere hender

Trenger flere ansatte i 2017

En rekke næringslivstopper melder om flere ansatte i tiden som kommer.

ØKER: Orkla, her ved styreleder Stein Erik Hagen og konsernsjef Peter A. Ruzicka, får i år flere ansatte gjennom både oppkjøp og nye stillinger med nye oppgaver. Foto: Iván Kverme / Finansavisen
ØKER: Orkla, her ved styreleder Stein Erik Hagen og konsernsjef Peter A. Ruzicka, får i år flere ansatte gjennom både oppkjøp og nye stillinger med nye oppgaver. Foto: Iván Kverme / Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Det positiv stemning under NHOs årlige konferanse torsdag. Åtte av femten næringslivsledere Finansavisen snakket med vil i år få flere ansatte.

Blant de som skal øke bemanningen er ifølge avisen store bedrifter som Orkla, Yara, Veidekke, Norwegian, Selvaag og Norgesgruppen, og økningen kommer enten her hjemme eller i deres respektive utenlandsmarkeder.

Drypper på Norge

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian forteller til Finansavisen at de konsentrerer seg om vekst i utlandet, men at det da også drypper på Norge.

- Norwegian vil fortsette å satse globalt, det er helt nødvendig for oss å vokse internasjonalt for dermed også å sikre våre norske arbeidsplasser, sier hun til avisen.

Også Orkla blir større, men det er først og fremst gjennom oppkjøp av konkurrenter.

- Vi jobber kontinuerlig med å optimere vår fabrikkstruktur med mer automatisering med færre og større fabrikker. Det betyr at vi trenger mindre manuell arbeidskraft ved produksjonslinjene. Det vil vi se mer av fremover. Men vi vil ha flere ingeniørkandidater og systemoperatører fremover, sier Orkla-sjef Peter A. Ruzicka til avisen.

Reiselivet vokser

Et selskap som ifølge avisen nyter godt av lav oljepris, fordi den svekker norsk krone, er Kristiansand Dyrepark.

På årsbasis sysselsetter de rundt 250 fast ansatte, men om sommeren har de rundt 1000 sesongarbeidere, først og fremst ungdom som har sin første jobb.

- Vi skal øke antall fast ansatte i konsernet, spesielt innenfor innholdsforvaltning. Vi har jo en del unike historier som vi forteller, slik som «Dyrene i Hakkebakkeskogen» som nå har kommet på kino. I tillegg trenger vi folk som kan analysere gjestenes bevegelsesdata slik at vi kan utvikle gode styringssystemer basert på fakta, forteller adm. direktør i Dyreparken, Reidar Fuglestad, til avisen.

- I den situasjonen vi er i nå har vi faktisk blomstret, selv om oljeindustrien i den regionen vi holder til i har vært utrolig betydningsfull. Det vi ser er at selv om den faller litt, så er det andre deler av næringslivet som kommer tydligere frem, sier han til Finansavisen.

Flere nyheter:

Haugesund-reder henter 500 millioner i New York
Norsk industri ser rødt
Da kan pensjonen din glippe

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media