Trenger hjelp

Politiet står uten avgjørende spor i letingen etter de tre forsvunne guttene. Nå er det opp til publikum å hjelpe etterforskerne videre, for letingen etter de savnede er avsluttet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Våre mannskaper har sikret det som kan være funn av blod i snøen ved Teieskogen, men vi vet ennå ikke om dette er blod eller om det i så fall har noe med vår sak å gjøre. For alt vi vet kan dette være alt fra at noen har skadet seg med en nyttårsrakett eller neseblod, til en frossen ketchup-flekk, sa politiadvokat Jan Palm tidlig i ettermiddag.

Kan være ketchup

Funnet av det som kan være blodflekker, ble gjort i går. Flekkene var små og ble oppdaget i et begrenset område. Funnet ble skrevet ned i en rapport i natt.

- Det ble ikke oppfattet som så veldig spesielt. Vi har ingen grunn til å tro at dette har noe med vår sak å gjøre, sier Palm.

- Flekkene ble funnet dagen etter nyttårsaften, for å si det sånn. Det er ikke sikkert at dette blir sendt til analyse. Kanskje er det noen som melder fra og sier at de kuttet seg i fingeren akkurat der, sier han.

Politiet er interessert i å komme i kontakt med de n eller de som kan vite mer om flekkene.

Men utover det har politiet store problemer med å finne ut hva som har skjedd med Jonas Fredbo (16) som forsvant fra Hemsedal, Magnus Stangeby Hasleto (19) som er savnet i Sandvika og Lars Gillesen Hogsnes som forsvant på Nøtterøy.

I dag starter Kripos arbeidet med å laste ned all informasjon om de tre forsvinningssakene i en felles database, for å se om det finnes noen direkte kobling mellom dem.

Men foreløpig er politiet blanke.

Trenger hjelp

Letingen etter Jonas Fredbo og Lars Gillesen Hogsnes er nå avsluttet, men kan bli tatt opp igjen.

Politiadvokat Jan Palm ved Tønsberg-politiet sier til Tønsbergs Blad at letingen i dag ikke vil fortsette med mindre politiet får informasjon om observasjoner på steder hvor det ikke er søkt. Til tross for 150 innkomne tips er politiet fortsatt blanke. Alle som oppholdt seg i Tønsberg sentrum og Teie på forsvinningstidspunkte t bes melde seg for politiet.

Politiet håper flere observerte personer vil melde seg, og fortelle det de vet. De er særlig interessert i å komme i kontakt med tre-fire ungdommer som oppholdt seg like ved stedet Hogsnes forsvant.

Vitneavhør

I Sandvika ber politiet folk om å lete ekstra nøye etter Magnus Stangeby Hasleto når de kom tilbake på jobb i dag.

- Politiet ber i tillegg bedrifter og organisasjoner som disponerer næringsbygninger i søkeområdet om å saumfare egne lokaler, sier politiavdelingssjef Tom E. Søreide i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Søkene kan bli avsluttet i morgen dersom de ikke får inn nye opplysninger. I stedet har politiet innkalt flere vitner til nye avhør. Ungdommer som deltok på festen på BI-kjelleren den kvelden Magnus forsvant avhøres på nytt. Politiet vil også avhøre foreldre til noen av festdeltakerne og andre personer som har passert området natten 19-åringen forsvant.

Kripos i Hemsedal

Det er heller ikke kommet nye spor etter savnede Jonas Fredbo i Hemsedal i jula. Nå får politiet bistand av to Kripos-etterforskere.

Lensmann Per Egil Garborg etterlyser bedre samordning av etterforskningen av de tre sakene. I ettermiddag skal politiet i Hemsedal ha et møte med Kripos.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer