- Trenger ikke være ingeniør for å skjønne feilen her

Statens vegvesen: - Vi har fulgt normalene.

- HELT VILT:  Slik ser rundkjøringen ved Tomasjordnes ut fra sør. Bildet er tatt fra ei gangbru over det som er hovedveien mot Kroken i Tromsø. Foto: Frank Skog.
- HELT VILT: Slik ser rundkjøringen ved Tomasjordnes ut fra sør. Bildet er tatt fra ei gangbru over det som er hovedveien mot Kroken i Tromsø. Foto: Frank Skog. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Nordlys/Dagbladet):  En ny rundkjøring er under oppføring ved Tomasjordnes i Tromsø, på hovedveien mellom Tromsdalen og Kroken. Nå reagerer beboer Frank Skog på utformingen av rundkjøringen.

Han har sendt Nordlys bildet, som er tatt fra gangbrua sør for rundkjøringen.

- Jeg reagerte umiddelbart da jeg så den latterlige innsnevringen. Det er helt vilt at ikke noen av de som er involvert ser at dette må gå galt, sier Skog til Nordlys.

- Knuser understellet Skog jobber på forsyningsavdelingen ved UNN i Tromsø, og oppgir at han er engasjert i samferdselssaker.

- Man trenger ikke være ingeniør for å se at løpet som går inn i rundkjøringa er bygget altfor smalt.

- Den avgrensede murtarmen er bygget altfor lang og er  altfor langt til venstre i veibanen, slik at løpet snevres inn akkurat ved innkjøringa til rundkjøringa. Mens det er laget en kjempefin, bred avkjøring til Evjenvegen, sier Skog - og fortsetter:

- Driti på draget - Store vogntog kommer til å få knust understellet på bakre vogn, og det er så smalt der at jeg ikke skjønner hvordan en lastebil med plogskjær skal kunne kjøre uten å risikere å treffe muren.

 Skog mener veideleren må rives, jo før jo heller.

- Jeg vet ikke om det er entreprenøren eller den som har designet rundkjøringen som har driti på draget, men dette må man bare ordne før noe går galt. Midtdeleren må flyttes mye lengre til høyre og kuttes i lengden.

- Ser rart ut Odd Hugo Pedersen, leder i Norges lastebileierforbund avdeling Troms, har sett bildet. Han er enig i at det ser snålt ut.

- Det ser unektelig litt vanskelig å komme gjennom den rundkjøringen hvis man kjører med trailer og henger.

- Det ser ut til at den er vanskelig vinklet inn mot rundkjøringa på grunn av midtrabatten. For meg ser det ut til at det hadde vært bedre uten den midtrabatten. Men jeg må ta forbehold om at jeg ikke har sett rundkjøringen, og at den kan være bred nok.

- Vi opplever ofte at rundkjøringer lages veldig trange, og at det blir problematisk for tungbiler å komme gjennom uten å legge hjulene over kanten på rundkjøringa, fortsetter Pedersen.

- Fulgt normalene - Vi har fulgt normalene om krav til utforming, sier avdelingsleder Rigmor Thorsteinsen i Statens vegvesen. Hun presiserer at rundkjøringen ikke er ferdig. Etter planen skal den stå ferdig om to uker. - Om det viser seg at planen ikke er fulgt, så må vi ta det opp med entreprenøren. Men jeg kan ikke gå inn på detaljene på nåværende tidspunkt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer