Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Trenger ingen tilståelse

KRISTIANSAND (Dagbladet): Kriminalsjef Arne Pedersen er så sikker på bevisene mot dobbeltdrapssiktede Viggo Kristiansen (21) at han nå sier rett ut: - Vi er ikke avhengige av å få en tilståelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 10.00 i dag vil Viggo Kristiansen - som fremdeles nekter ethvert kjennskap til drapene på Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen - på nytt bli avhørt på politihuset i Kristiansand. Verken politiet eller hans forsvarer tror Kristiansen vil endre noe av sin forklaring til etterforskerne.

- Det er sannsynlig at han foreløpig fastholder sin versjon. Men vi sitter på så mye at vi ikke er avhengige av hans forklaring, sier kriminalsjef Arne Pedersen til Dagbladet.

Ni timer i avhør

Den andre drapssiktede, Jan Helge Andersen, satt i går i et ni timer langt politiavhør på politihuset i Kristiansand. Etter det Dagbladet får opplyst, ga han etterforskerne en rekke nye detaljer som er med på å knytte kameraten til drapene på småjentene i Baneheia.

- Min klient har ikke endret noen del av sin forklaring, sa Andersens forsvarer, Ben Fegran, til Dagbladet seint i går kveld.

Det betyr at Jan Helge Andersen fremdeles hevder at kameraten pekte ut ofrene, voldtok begge jentene og drepte Lena Sløgedal Paulsen. Viggo Kristiansen er foreløpig ikke konfrontert med detaljer av kameratens forklaringer. Politiet lar Kristiansen mørne før Kripos-betjent Jon André Nilsen spiller ut sine beste kort.

Nekter

Politiet er sikre på at 21-åringen lyver når han nekter kjennskap til barnedrapene.

- Foreløpig har vi ønsket at han skal få gi sin versjon. Vi venter lengst mulig før vi konfronterer ham med mye av det vi har, sier Arne Pedersen.

Politiet håper også at de om kort tid sitter med fellende biologiske bevis. Kriminalsjef Pedersen understreker likevel at etterforskerne heller ikke er avhengige av de biologiske sporene alene for å knytte Kristiansen til drapshandlingen.