Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trenger leger og medisiner

«Pappa, pappa» var det siste Ellie (5) sa før hun døde i behandlingskø. 4300 døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Risbondebyen Bantul er det verst rammede området etter jordskjelvet i Indonesia. Det regnes med minst 2400 dødsfall i byen, fire av fem hus har rast sammen.

Poniran er en av de mange innbyggerne i byen som har mistet både hus og familiemedlemmer. Hans fem år gamle datter Poniran pustet fortsatt da han grov henne fram fra ruinene, men hun døde i behandlingskø ved sykehuset.

- Det siste hun sa var «pappa, pappa», sier Poniran til nyhetsbyrået AP.

- Nå må jeg starte livet mitt helt på nytt igjen.

Katastrofen har rammet et område på flere hundre kvadratkilometer, og redningsarbeidet blir vanskeliggjort av at flyplassen ble sterkt skadet i skjelvet. Strøm og telefonnettet er også skadet. Så langt er det meldt om over 4 300 døde. Overlevende leter gjennom de sammenraste husene etter lik, men også etter mat og klær.

På sykehusene legges pasientene på plast- og stråmatter og aviser, mens intravenøse drypp må henges fra trærne. I Bantul er det satt opp enkle klinikker for behandling av de mange tusen sårede, men de mangler medisiner og utstyr.

Flere land har allerede sendt utstyr, penger og personell til katastrofeområdet. Ifølge FN er det feltsykehus, medisin, likposer, matpakker, familietelt og presenning som trengs mest.

HJELP PÅ VEI: En såret kvinne fra Bantul får hjelp av et legeteam fra Singapore på en idrettsplass i den katastroferammede byen. Foto: Kyodo News/AP/Scanpix
HJELP PÅ VEI: En såret kvinne fra Bantul får hjelp av et legeteam fra Singapore på en idrettsplass i den katastroferammede byen. Foto: Kyodo News/AP/Scanpix Vis mer
MANGE SÅREDE:</B> En far bærer sin skadde datter gjennom gatene i Bantul. Det er stor mangel på medisiner, leger og utstyr.
OVERARBEIDET: En indonesisk sykehusarbeider faller i søvn utenfor et sykehus i Klaten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling