Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Trenger nye planeter å bo på.

Ellers dør menneskeheten, mener anerkjent astrofysiker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Faren for at Jorden vil bli utslettet som følge av en enorm katastrofe, er stadig økende. For at menneskehetens skal overleve er det dermed helt nødvendig å finne nye planeter å bo på andre steder i Universet.

Dommedagsprofetien kommer fra den anerkjente forskeren Stephen Hawking, som regnes å være verdensledende innen feltet astrofysikk.

Hawking har imidlertid stor tro på at menneskene vil mestre utfordringen. På en pressekonferanse i Hong Kong tirsdag formiddag spådde briten at menneskene om bare hundre år vil ha permanente baser i universet med personell som kan søke videre til nye planeter uten støtte fra Jorden, melder nyhetsbyrået AP.

Til andre solsystemer 

Innen 20 år vil den første basen stå klar på Månen, mens Mars vil være erobret innen 40 år. Derfra vil ferden gå videre på leting etter planeter med like gode klimaforhold som Jorden.

- Vi finner ikke et sted så bra som Jorden med mindre vi reiser til et annet solsystem, sa Hawking til de fremmøtte.

- Det er viktig for menneskeheten at den sprer seg ut i verdensrommet. Livet på Jorden er under konstant risiko av å bli visket ut av en katastrofe, som plutselig global oppvarming, atomkrig, genvirus eller andre farer vi ennå ikke har tenkt på.

64-åringen er professor i matematikk ved universitetet i Cambridge, en stilling som tidligere har vært innhatt av blant andre Sir Isaac Newton. Han har også skrevet en rekke bøker, blant annet bestselgeren «A Brief History of Time».

- Trenger nye planeter å bo på.

Tirsdagens pressekonferanse kom i forkant av et foredrag om astrofysikk som Hawking skal holde i Hong Kong onsdag. Foredraget har vært utsolgt i lang tid.

SOLSYSTEMET: Ifølge den anerkjente astrofysikeren og matematikeren Stephen Hawking må menneskeheten med tiden finne nye planeter å bosette seg på dersom den skal overleve. Foto: ESO
SOLSYSTEMET: Ifølge den anerkjente astrofysikeren og matematikeren Stephen Hawking må menneskeheten med tiden finne nye planeter å bosette seg på dersom den skal overleve. Foto: ESO Vis mer
DOMMEDAG: Billettene til onsdagens foredrag med Stephen Hawking i Hong Kong er utsolgt. Tirsdag møtte 64-åringen, som lider av sykdommen ALS, pressen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling