Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trenger opp mot 19 miliarder til å fikse bruer

Mindre biltrafikk etter kollapsen på E18 i Holmestrand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det trengs vedlikehold for mellom 11 og 19 milliarder kroner på bruer i det norske veinettet, i følge tall fra Vegvesenet.

Hvert år kollapser om lag ti bruer her i landet, opplyser avdelingsdirektør Børre Stensvold i Statens vegvesen til VG.

Ialt 237 bruer kommer under kategorien «truet bæreevne».

Mandag ettermiddag skjedde det med Skjeggestadbrua på E18 ved Holmestrand. Hva som må gjøres for å sette den i stand og hvor mye det vil koste, er foreløpig ikke klart.

Samtidig trengs det ifølge Vegvesenet vedlikehold for mellom 11 og 19 milliarder kroner for å få oppgradert de drøyt 17.300 bruene i riks- og fylkesveinettet her i landet.

Avdelingsdirektøren understreker likevel overfor Dagens Næringsliv at bruene er trygge å kjøre på.

Mindre trafikk
Den stengte Skjeggestadbrua gjør at trafikken ledes blant annet via Holmestrand sentrum, men ifølge NRK har omkjøringen ført til mindre kø andre steder.

- Normalt har vi kø på E18 inn mot Oslo, men vi har sett mindre trafikk de siste dagene, sier trafikkoperatør Tomas Onshuus Eriksen.

Om det har direkte sammenheng med den stengte brua, er ikke klart.

- Men det kan jo tenkes at flere velger hjemmekontor eller tar toget til fordel for lengre reisevei med bil, sier operatøren.

(NTB/Dagbladet).