BANGKOK BRENNER: En rekke bygninger i byen står for øyeblikket i brann. Foto: REUTERS/Chaiwat Subprasom/SCANPIX
BANGKOK BRENNER: En rekke bygninger i byen står for øyeblikket i brann. Foto: REUTERS/Chaiwat Subprasom/SCANPIXVis mer

- Trenger øyeblikkelig hjelp fra politi, soldater!!!

Bangkok brenner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Situasjonen i Bangkok eksploderte etter rødskjorteledernes overgivelse tidligere i dag. Rasende demonstranter satte fyr på bygningen til fjernsynskanalen Kanal 3. 100 ansatte som lenge var innsperret er nå evakuert.

- På Kanal 3. Trenger øyeblikkelig hjelp fra politi, soldater!!! Nyhetsbiler er knust og de invaderer bygningen, skriver nyhetsanker Patcharasri Benjamasa på Twitter, melder nyhetsbyrået AP.

Også brannbiler sendt til åstedet ble angrepet av demonstrantene.

Ledelsen i kanalen ble evakuert med helikopter, mens politiet fikk de øvrige ansatte ut av bygningen til fots, opplyser AP.


Tykk røyk fyller sentrumsgatene etter at en rekke bygninger ble satt i brann. Disse inkluderer børsbygningen, en rekke banker, en kino samt et av Asias største kjøpesenter, Central World.

RÅDHUSET BRENNER:  Svenske Jan Olsson, bosatt i byen Udon Thani, sier til Dagbladet at byen ser ut som en krigssone. Rødskjortene har blant annet satt fyr på rådhuset. Foto: JAN OLSSON
RÅDHUSET BRENNER: Svenske Jan Olsson, bosatt i byen Udon Thani, sier til Dagbladet at byen ser ut som en krigssone. Rødskjortene har blant annet satt fyr på rådhuset. Foto: JAN OLSSON Vis mer

- Det har kommet inn meldinger om branner på løpende bånd, sier en talsmann for brannvesenet, melder NTB.

Portforbud og medieblackoutBrannmannskaper har trukket seg tilbake etter at demonstranter åpnet ild mot dem.

Myndighetene har for først gang siden 1992 iverksatt et nattlig portforbud i storbyen. Det er også beordret en delvis medieblackout, hvor tv-stasjonene får påbud om å vise innslag forberedt av myndighetene.

BLODIG: Minst 67 personer er så langt drept i urolighetene. Foto: REUTERS/Damir Sagolj/SCANPIX
BLODIG: Minst 67 personer er så langt drept i urolighetene. Foto: REUTERS/Damir Sagolj/SCANPIX Vis mer

- Det kan hende at de får vise sine regulære nyhetssendinger. Men vi er bekymret for direktedekninga fra åstedene, sier en talsperson for myndighetene, Panitan Wattanayagorn, til AP.

- KrigssoneOgså omliggende byer opplever liknende tilstander. Svenske Jan Olsson, som bor i byen Udon Thani, sier situasjonen er dramatisk. Demonstrantene har blant annet satt fyr på rådhuset i byen.

- Det ser ut som en krigssone, sier Olsson på telefon til Dagbladet.

PÅGREPET: Rødskjortene støtter tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, som ble styrtet i et kupp i 2006. Foto: SCANPIX
PÅGREPET: Rødskjortene støtter tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, som ble styrtet i et kupp i 2006. Foto: SCANPIX Vis mer

Også rådhuset i byen Khon Keon er satt i brann.

Kabinettminister Satit Vongnongteay beskriver kaoset som forventede «etterskjelv» utført av «voldelige demonstranter som fortsatt er sinte», skriver AP.

StormetFem mennesker ble drept da regjeringsstyrker stormet demonstrantenes barrikader i sentrum av Bangkok onsdag morgen, blant dem en italiensk journalist.

Fire sentrale rødskjorteleder har overgitt seg til politiet. Fra i kveld blir det innført et portforbud i sentrum av Bangkok.

- Myndighetene har nå stanset operasjonen, sier en talsmann for regjeringshæren, Sunsern Kaewkumnerd.

Flere ambassader, blant annet Danmarks og Østerrikes, ble onsdag stengt på grunn av uroen. Den norske ambassaden er foreløpig ikke direkte berørt.