Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trenger ti nye lærere

Gamlebyen skole i Oslo søker etter ti nye lærere til neste skoleår. I dag er sju av skolens 31 lærere ukvalifiserte. Rektor ved skolen, Karin Eger, syns ikke situasjonen er problematisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rektor Karin Eger påpeker at ti utlyste stillinger ikke betyr at ti lærerstillinger står tomme.

- Nei, vi har nok folk på jobb, sier Eger. I dag er sju av 31 stillinger ved skolen besatt av lærere uten pedagogikkutdanning.

Eger understreker at de fleste av de ukvalifiserte har cand.mag.-grad fra universitetet.

- Det er ikke en uting å ha slike lærere. De ukvalifiserte lærerne jeg samarbeider med er svært dyktige, sier Eger. Hun er likevel glad for at antallet henvendelser fra utdannede lærere som ønsker jobb ved skolen hennes øker.

Bør ha utdannelse

- Lærere bør i utgangspunktet være pedagogikkutdannet, sier Marit Lunde til Dagbladet. Hun har fagene folkloristikk, kriminologi og sosiologi fra universitetet, og har jobbet som lærer i et og et halvt år. Hun forstår at foreldre kan reagere på at barna deres har lærere uten tilfredsstillende utdannelse. Selv mener hun at hun takler elever med vanlige resursser like bra som utdannede lærere.

- Forskjellen er nok at jeg tyr raskere til spesialpedagogers vurdering i spesielt krevende situasjoner, sier Lunde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media