- Trengere ikke flere boliger, men en strengere innvandringspolitikk

- Så vidt jeg vet er det ikke et folkekrav å doble Oslos befolkning de neste 30 årene, sier Christian Tybring-Gjedde.

ØNSKER LAVERE INNVANDRING: Stortingsrepresentant for Frp fra Oslo, Christian Tybring-Gjedde, mener at Oslo ikke trenger 100 000 flere boliger, så lenge innvandringen blir lavere. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
ØNSKER LAVERE INNVANDRING: Stortingsrepresentant for Frp fra Oslo, Christian Tybring-Gjedde, mener at Oslo ikke trenger 100 000 flere boliger, så lenge innvandringen blir lavere. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet skrev tidligere denne uka om Arbeiderpartiets Marianne Marthinsens kritikk av Oslo byråd. Hun mente Høyre måtte «få ut fingeren» for å regulere i takt med befolkningsveksten. Leder i Oslo Frp og stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde, mener man derimot må gå til kjerne av problemet å se på hvorfor Oslo har så stor tilflytting.

- Veksten Oslo opplever er ikke bærekraftig. Løsningen er ikke å bygge mer, men å endre innvandringspolitikken. Hvis Høyre og Arbeiderpartiet vil opprettholde innvandringspolitikken de følger i dag kan de ikke skylde på Frp når de må bygge ut randsona i marka, sier Tybring-Gjedde til Dagbladet.

- Oslo har voksesmerter Han mener målet til Oslo Byråd om 100 000 regulerte boliger innen 2030 ikke nødvendigvis må bli en sannhet.

-  Så vidt jeg vet er det ikke et folkekrav å doble Oslos befolkning de neste 30 årene. Norge har de siste fem årene gitt opphold til ca 16 500 ikke-vestlige innvandrere i snitt. Dette er mennesker som ikke har råd til å kjøpe boliger til flere millioner.

Men blir ikke dette en motsetning til Frps holdning om en utbygging av markagrensa?

- Vi er for en marginal justering av markagrensa, men med en strengere innvandringspolitikk vil det ikke være behov for en slik utbygging, sier Tybring-Gjedde.

Han opplyser at Frp grunnleggende er positive til entreprenører som ønsker å igangsette boligbygging og i utgangspunktet er et ja-parti når det gjelder boligregulering.

- Innvandringen må reduseres Arbeiderpartiets kritikk av Høyres passive reguleringsarbeid mener Tybring-Gjedde starter med feil utgangspunkt.

-  Voksesmertene Oslo opplever skyldes både Høyres og Arbeiderpartiets naive og svært kostbare innvandringspolitikk gjennom mange år. Det rare er at Høyre og Arbeiderpartiet kritiserer hverandre i å bygge for få boliger uten å se på hvorfor de må det. I fjor tok vi imot 22 500 ikke-vestlige innvandrere. Dette er mennesker som i stor grad lever på overføringer fra det offentlige.Kostnadene ved å bygge boliger er svært høy i Norge, og entrepenører kan ikke basere boligsalg på offentlige tilskudd. .Det er ikke bærekraftig slik vi holder på nå.

- Men hva mener Frp vil være en bærekraftigutvikling i Oslo?

-  Jeg tror et bærekraftig tall for ikke-vestlig innvandring i Oslo vil være en tredjedel av de vil har nå. Politikerne har først og fremst et ansvar for de som allerede bor i Norge, da må de se i hvilken grad de klarer å integrere innvandrere som allerede bor her.

- Kan takke seg selv Tybring-Gjedde presiserer at man skal hjelpe de som reelt sett er på flukt, men at Norge må avvise de som kun søker bedre velferd.

- Det er trist å se utviklingen i hovedstaden vår. Mange etnisk norske flytter vestover, fordi de ikke vil at barna skal gå på skoler der flertallet er innvandrere og med de lærerutfordringene det skaper.   Arbeiderpartiet og Høyre kan takke seg selv for utfordringen de har skapt, sier Frp-politikeren. 

- Finnes det ikke andre muligheter for å få «en bærekraftig utvikling», enn en ved å innføre en strengere innvandringspolitikk?

- Nei, jeg tror den eneste muligheten er å begrense innvandringen. Hvis vi skal ha et samfunn som fungerer er vi nødt til å begrense tempoet på dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer