Treningsleir skal lage naken-soldater

Femininst-gruppa Femen skal lære verdens kvinner kunsten om nakenprotest.

STARTER TRENINGSLEIR: Aktivistgruppa femen har slått seg ned i Frankrike, der de har åpnet et treningssenter som skal rekruttere nye nakenprotestere. Her demonsterer de mot kvinnefiendtlig politikk i nærheten av deres nye Femen Centre i Paris i forrige uke. Foto: AFP / KENZO TRIBOUILLARD / NTB scanpix
STARTER TRENINGSLEIR: Aktivistgruppa femen har slått seg ned i Frankrike, der de har åpnet et treningssenter som skal rekruttere nye nakenprotestere. Her demonsterer de mot kvinnefiendtlig politikk i nærheten av deres nye Femen Centre i Paris i forrige uke. Foto: AFP / KENZO TRIBOUILLARD / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Du har sett dem før: De toppløse, yngre kvinnene som protesterer verden over.

Aktivistgruppa Femen, opprinnelig fra Ukraina, var aktive under sommerens fotball-EM i Polen og Ukraina. Nå sist demonstrerte de for løslatelsen av det fengslede protestbandet Pussy Riot fra Russland.

Nå kan det se ut til at kvinnene blir enda oftere eksponert. Forrige uke arrangerte de sine første internasjonale treningsleir i Paris i Frankrike, skriver den britiske avisa The Guardian.

- Vi kler av oss så folk kan se at vi ikke har våpen bortsett fra kroppene våre. Det er mektig måte å kjempe på i en mannsdominert verden. Vi lever med den mannlige dominansen og dette er eneste måten å provosere på, eneste måten å få oppmerksomhet på, sier Inna Shevchenko, som er med på å arrangere leiren.

Kamp De er sikre på at toppløsheten ikke kommer i veien for budskapene deres.

- Det fungerer. Selvfølgelig snakker folk om at vi er nakne, men de hører også på budskapet vårt, sier en av grunnleggerne av Femen, Alexandra Shevchenko.

- Tro meg, det er veldig vanskelig for meg å kle av meg og stå på offentlig sted naken, men dette er en kamp og kampen er aldri enkel, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.