Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tresnitt fra Furuholmen

MOLDE (Dagbladet): Magne Furuholmen har byttet ut tangentene med pensel, kniv og motorsag. Nå prøver han å uttrykke det som ligger mellom notene på tresnitt, men han utelukker ikke at han vil spille noter på en ny a-ha-plate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden Furuholmen, Harket og Waaktaar Savoy la a-ha på is, har Furuholmen satset på billedkunsten. Hans nye prosjekt «Blåtoneboulevardene» - et eksklusivt kunstverk til å ha i bokhylla - ble førlansert på MoldeJazz i går ettermiddag. Det mest eksklusive av de tre opplagene er det med 120 signerte og nummererte bibliofilutgaver med originalt tresnitt. Pris: 6200 flis!

Boka er en annerledes historie om jazzen - med dikt av Henning Kramer Dahl og tresnitt av Furuholmen.

Plate til jul

- Det var ikke planene at denne boka skulle ha et musikalsk fortegn, men etter hvert så jeg klare paralleller. Bildene representerte jo frihet og improvisasjon - akkurat som jazzen, sier Furuholmen, som mener at musikeren i ham kommer fram i bildene.

- Jeg føler at jeg finner en mer berikende dialog med bildemateriale.

- Jeg har brukt store deler av mitt tidligere liv på å fiske etter respons. Jeg følte behov for å konfrontere en del ting i enerom. For meg er det atelier- og verksted-situasjonen som appellerer. Det er jo samme energi og kreativitet som det å jobbe i et band.

- Men når kommer neste a-ha-skive?

- Vi pleier å si at det kommer ei ny plate til jul, men hvilken jul den kommer, er fortsatt svært uklart, sier Furuholmen. Det samme ga Paul Waaktaar Savoy uttrykk for i et intervju med Dagbladet tidligere i år.

For opptatt

- Jeg er nysgjerrig på hvordan det ville ha fungert i dag. Vi har tross alt jobbet sammen i 15 år og kjenner hverandre rimelig godt. Resultatet kan jo bli katastrofalt, men det ville uansett ha vært spennende.

De må alle tre satse hvis a-ha begynner på igjen. Furuholmen har et ambivalent forhold til dette.

- Vi hoppet jo av fordi alt var relatert til en suksess fra midten av 80-tallet, og vi er ikke interessert i å vekke til live noen gamle dinosaurer. Uansett er det ikke aktuelt med en ny plate med det første. Nå er vi for opptatt på hver vår kant, sier Furuholmen, som råder folk til å ikke vente på en ny a-ha-plate.