Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trestokkfestival

Utenriksminister Jagland debuterte som rap-artist. Besynderlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thorbjørn Jagland fikk mye juling etter fjorårets trebåtfestival i Risør. Han sa angivelig at trebåt er ut, fordi plast er mer praktisk.

I dag svarte Jagland på kritikken, som tilsynelatende har plaget Arbeiderpartiets leder i et helt år.

- Jeg ble feilsitert, forklarte Jagland i dag.

- Jeg sa ikke at trebåt er ut, men at trebåt er utelukkende å ha for meg.

To ganger valgte han dette «utelukkende» som utvei.

Utelukkende for meg (ham)? Hallo?

Dette var altså eksellensens oppklaring, forberedt i 12 måneder.

Mente han at trebåt bare er for ham? Da blir jo hele festivalen en meningsløshet, og kan erstattes av at man fortøyer en pram ved Jaglands brygge.

Det hørtes mer ut som om han mente å si at «trebåt er utelukket for ham», uten at vi fikk noen nærmere forklaring på hvorfor.

Dermed gjenstår som den rimeligste tolkning at Jagland i år brukte nye og uforståelige ord på å gjenta det han sa i fjor: Det er for mye pussing og slit med tre, så jeg holder meg til plast.

Det har han til felles med mange velgere, så hvorfor er det så vanskelig å si det rett ut?

- Alle vrir og vrenger på sakene når man er i en så utsatt posisjon som meg, forklarte utenriksministeren NRK på bryggekanten.

Men det var trolig ingen ondskapsfull bladfyk som vrengte Thorbjørn. Heller en journalist som etter fattig evne forsøkte å få fram hva utenriksministeren egentlig mente, og samtidig slippe overskriften

- Trebåt er utelukkende å ha for meg.

Da oppklaringen var unnagjort, entret Jagland scenen og foredro en bandbacket rap med tema «trebåt er - levende kultur». - Don't quit your day job, som de sier i USA.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media