HEDERSGJEST: Nord Koreas leder Kim Jong-Il skriver i gjesteboka i Novobratsevskiy i Russland. Foto: AFP PHOTO/ PORT AMUR AGENCY
HEDERSGJEST: Nord Koreas leder Kim Jong-Il skriver i gjesteboka i Novobratsevskiy i Russland. Foto: AFP PHOTO/ PORT AMUR AGENCYVis mer

Trett Kim Jong-il besøker Russland

Nord-Koreas leder Kim Jong-il virker alvorlig og trett under sitt besøk i Russland. Hans yngste sønn og antatte politiske arving glimrer med sitt fravær fra den nordkoreanske delegasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kim ble søndag mottatt av smilende russiske kvinner, som ga ham de tradisjonelle velkomstgavene brød og salt på jernbanestasjonen i Bureja i Amur-regionen. Ifølge en av nyhetsbyrået AFPs medarbeidere måtte han ha hjelp for å komme seg av toget.

Men han virket interessert og våken da han fikk en omvisning på det lokale kraftverket. Besøket i Bureja var ett av programpunktene for Russland-besøket, der Kim blant annet skal møte den russiske presidenten Dmitrij Medvedev.

Kim har med seg en stor delegasjon, der blant andre forsvarsminister Kim Yong-chun og visestatsminister Kang Sok-ju inngår. Men yngstesønnen Kim Jong-un, som antas å være under opplæring til å ta over etter faren, er tilsynelatende ikke med.

I september i fjor ble Kim Jong-un, som antas å være i slutten av 20-årene, utnevnt til general og tildelt viktige arbeidsoppgaver i Nord-Koreas regjerende kommunistparti. Han står imidlertid ikke på den offisielle gjestelisten for besøket i Russland.

(NTB)