- Trettebergstuen skjelte meg ut. Jeg ble fysisk dårlig

Anette Trettebergstuen er innstilt som ny leder av Arbeiderpartiets kvinnenettverk. Line Oma, en av varslerne i Arbeiderpartiet, sier hun ikke kan støtte henne.

KVINNENETTVERKET: Anette Trettebergstuen er innstilt som ny leder av Arbeiderpartiets kvinnenettverk etter Anniken Huitfeldt. Line Oma, en av metoo-varslerne i partiet, advarer mot kandidaturet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KVINNENETTVERKET: Anette Trettebergstuen er innstilt som ny leder av Arbeiderpartiets kvinnenettverk etter Anniken Huitfeldt. Line Oma, en av metoo-varslerne i partiet, advarer mot kandidaturet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Line Oma var den første varsleren i Arbeiderpartiet som sto fram og fortalte om seksuell trakassering fra Trond Giske.

Nå advarer hun mot at Anette Trettebergstuen blir ny leder av Arbeiderpartiets kvinnenettverk på grunn av hennes opptreden som likestillingspolitisk talsperson under og etter metoo-bølgen i partiet.

Arbeiderpartiets landsmøte starter på torsdag og Trettebergstuen er innstilt av valgkomiteen som ny leder av partiets kvinnenettverk.

- Trakk NRK-intervju

Spesielt trekker Oma fram opplevelsen etter at hun ga et intervju til NRK et halvt år etter at hun sto fram med varselet. Ifølge VGs sak fra i fjor sommer ble hun oppringt av Trettebergstuen i etterkant av intervjuet, noe som endte med at hun trakk alle uttalelsene til NRK.

I intervjuet kritiserte hun metoo-håndtering og likestillingspolitikk.

Til Dagbladet i dag forteller Line Oma om opplevelsen av telefonsamtalen fra Trettebergstuen.

- Det var en utskjellende telefon, som jeg ble fysisk dårlig av. Det er det jeg sitter igjen med som Trettebergstuens bidrag i metoo-året. Som likestillingspolitisk talsperson kunne hun i stedet bidratt med støtte, tydelighet og til å plassere skapet der det skal stå, skriver Oma i en tekstmelding til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer