Innlandet:

Tretten bru kollapset

En personbil og en lastebil var på Tretten bru i Innlandet da den kollapset i morgentimene mandag. Førerne av begge kjøretøy kom fra hendelsen uten fysiske skader.

SISTE NYTT: Dagbladet TV gir deg siste nytt, akkurat nå! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tretten bru i Øyer i Innlandet, som fører fylkesvei 254 over Gudbrandsdalslågen, kollapset mandag morgen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

En personbil havnet i vannet da brua kollapset, og føreren klatret i sikkerhet. Lastebilen ble stående fast på en av de kollapsede delene av brua, og måtte redde i sikkerhet med ved hjelp av redningshelikopter og en redningsmann.

Har du bilder eller video fra stedet? Tips Dagbladets journalister her.

I VANNET: Tretten bru i Øyer i Innlandet, som fører fylkesvei 254 over Gudbrandsdalslågen, har kollapset mandag morgen. Førerne av de involverte kjøretøyene er gjort rede for. Vis mer

Undersøker om flere er i vannet

- Per nå har vi kontroll på førerne av lastebilen og personbilen som havnet i vannet. De er begge i tilsynelatende god behold. Vi jobber videre med å få verifisert om disse er de eneste involverte, eller om det er flere i vannet, sa operasjonsleder Hoft.

Terje Krogstad, som er leder for Geografisk driftsenhet midt i Innlandet politidistrikt, sier rett før klokka 10 at de fortsatt snakker med vitner og har droner i lufta, men at det ikke har kommet opplysninger som tyder på at det er noen flere i vannet.

- De involverte er fysisk uskadd, men får tilbud om helseoppfølging fordi de har vært utsatt for en veldig spesiell påkjenning, sier Krogstad.

I VANNET: En personbil og en lastebil havnet i vannet etter brukollapsen mandag morgen, opplyser politiet. Foto: Geir Olsen / NTB
I VANNET: En personbil og en lastebil havnet i vannet etter brukollapsen mandag morgen, opplyser politiet. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Dagbladet har vært i kontakt med transportfirmaet Sigurd og Ola Grimstad AS, som bekrefter at en av deres sjåfører var involvert i ulykken. De avventer informasjon om hva som har skjedd og ønsker på nåværende tidspunkt ikke å kommentere saken.

I en pressemelding klokka 08.35 beskrev politiet situasjonen som uoversiktlig, og opplyste at det jobbes med å sikre lastebilen, samt med å få oversikt over hvor mange som er involvert og skadeomfanget.

VITNE: Tommy Gustavsen så brua ved Tretten rase sammen. Han beskriver hendelsen som surrealistisk. Reporter: Edward Stenlund / Dagbladet TV. Vis mer

Politiet ber om at personer som har vært vitne til hendelsen tar kontakt med politiet på stedet, eller på telefon 02800.

Fylkesvei 254 er stengt i begge retninger etter kollapsen.

Vegtrafikksentralen har foreløpig ingen informasjon om omfanget.

- Vi fikk melding av politiet klokka 07.36 om at brua har kollapset, og at en betongbil og en personbil skal ligge i vannet, sa trafikkoperatør Mikael Olsen til Dagbladet.

KOLLAPSET: Tretten bru i Gudbrandsdalen har kollapset. Brua går over Gudbrandsdalslågen. Foto: Geir Olsen / NTB
KOLLAPSET: Tretten bru i Gudbrandsdalen har kollapset. Brua går over Gudbrandsdalslågen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Katastrofalt

Ordfører i Øyer, Jon Halvor Midtmageli (Sp), var på stedet mandag morgen.

- Jeg står her og ser på det nå. Den er helt ødelagt - alt har ramlet ned, sa han til Dagbladet.

- Det er helt katastrofalt, helt uvirkelig, det er jo også ei ganske ny bru.

Han sa videre at han foreløpig ikke har fått beskjed om personskader.

ØDELAGT: Tretten bru er en nær 150 meter lang bru som går over Gudbrandsdalslågen like ved E6. Foto: Inger Nordlien
ØDELAGT: Tretten bru er en nær 150 meter lang bru som går over Gudbrandsdalslågen like ved E6. Foto: Inger Nordlien Vis mer

Trafikken blir dirigert på E6 som følge av ulykken, ifølge Vegtrafikksentralen.

Tyngre kjøretøy anbefales å velge riksvei 3.

Øyertunnelen på E6 ble en periode stengt som et trafikkregulerende tiltak som følge av situasjonen, men klokka 09.46 er tunnelen gjenåpnet, opplyser Vegtrafikksentralen.

Ukjent årsak

Tretten bru er en nær 150 meter lang bru som går over Gudbrandsdalslågen like ved E6. Den er laget i tre og er ti meter bred, skriver NTB.

Vannstanden i lågen har vært ganske stabil de siste ukene, og godt under grensene for hva som defineres som flom, forklarer Erik Holmqvist ved flomvarslinga i NVE til Dagbladet.

Det har ikke vært flom i elva siden månedsskiftet juni/juli, sier han, og understreker at han ikke vet hvorfor brua kollapset, men sier at vannstanden i elva ikke er noen åpenbar grunn til hendelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer