Trettenåring knivdrepte sin egen far

En usedvanlig drapssak rystet mandag Danmark. Ei 13-årig jente erkjenner at det var hun som lørdag kveld knivstakk sin egen far slik at han døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapet skjedde i bydelen Valby i København lørdag.

Ifølge informasjonen jenta har gitt politiet, lå faren på sofaen og sov da hun, uten helt å kunne forklare hvorfor, plutselig «klikket», skriver tabloidavisen Ekstra Bladet.

Alkoholiker

Faren, som skal ha vært alkoholiker, skal lenge ha tyrannisert sin familie. Da han lå på sofaen og sov stakk datteren ham med en ti centimeter lang dolk. Noen naboer forklarer at de har hørt en del bråk fra leiligheten. Politiet har imidlertid aldri vært kalt til leiligheten der familien bodde på grunn av husbråk. Faren skal heller ikke ha vært voldelig. Han skal imidlertid ha drevet psykisk terror overfor de øvrige familiemedlemmene, ifølge politiet.

Dansk politi opplyser at 13-åringen ikke kan holdes strafferettslig ansvarlig for drapet i og med at hun er langt under den kriminelle lavalder. Imidlertid har politiet ingen grunn til ikke å tro på jentas versjon om at det var hun som stakk, mens moren og hennes søsken var ute for å handle.

Skal mentalundersøkes

Den 13 år gamle jenta var mandag innlagt på psykiatrisk sykehus hvor hun skal gjennomgå en mentalundersøkelse. Saken hennes er oversendt sosialforvaltningen i København.

Gitte Retbøll, som er overlege ved Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling ved Århus universitetshospital, sier til avisen Ekstra Bladet at hun aldri har vært borti et lignende tilfelle hvor et så ungt barn har drept en av sine foreldre.

- Men hvis man skal snakke generelt så kan slikt skje på grunn av omsorgssvikt, og at barnet derfor kan handle på en slik måte i affekt. Det er også en mulighet for at barnet er psykisk sykt og har vært psykotisk i gjerningsøyeblikket, sier hun.

NTB