Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trettenåring skjøt sin 16 år gamle fetter i hodet etter en Xbox-krangel

Gutten skal ha fortalt at han skjøt fetteren sin da han sov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 13 år gammel gutt fra Chicago er siktet for overlagt drap på sin 16 år gamle fetter. Gutten, som nå sitter i varetekt, skal ha fortalt til politiet at han skjøt sin fetter mens han sov, ifølge Chicago Tribune.

Gutten skal ha skutt 16-åringen i hodet klokka 05.50 om morgenen, 90 minutter senere døde offeret på sykehuset, melder avisa.

Ifølge politirapporten skal guttene ha hatt en stor krangel om et Xbox-spill de spilte i forkant av hendelsen. Det er foreløpig ikke bevist om dette har noe med motivet bak skytinga å gjøre.

- En brukt ni millimeter patron, og en ni millimeter halvautomatisk pistol ble funnet i leiligheten, sier talskvinnen, Tandra Simonton.

Det er ennå ikke klart hvor gutten fikk tak i pistolen.

Ønsker tøffere våpenlovgivning President Barack Obama og flere sentrale politikere har flere ganger gått ut i det offentige rom og fortalt at de ønsker en tøffere våpenlovgivning i USA.

Flere meningsmålinger viser at et flertall i befolkninga støtter et forbud mot såkalte angrepsvåpen og andre innstramminger.

Lobbygruppene kjemper imot, og Obama har lenge hatt store problemer med å overtale et flertall i Kongressen om å støtte reformene av våpenlovene.

Forrige avstemming Ved forrige avstemming 17. april i fjor, stemte 54 senatorer for, mens 46 stemte mot. Forslaget måtte ha minst 60 stemmer for å kunne behandles videre.

Følelsesladde appeller fra familiene til ofrene for skolemassakren i Newtown og bred støtte i opinionen var ikke nok for å overbevise de iherdigste motstanderne i Senatet mot strengere restriksjoner på våpen.