- Tretthetsbrudd i hjulsett

Havarikommisjonen har allerede peilet inn årsaken til togulykken ved Skotterud.

 TROR FEILEN ER FUNNET:  Havarikommisjonen mener allerede at tretthetsbrudd i et hjulsett er årsaken til togulykken ved Skotterud i går ettermiddag. FOTO: BENGT ANDERSSON, EXPRESSEN.
TROR FEILEN ER FUNNET: Havarikommisjonen mener allerede at tretthetsbrudd i et hjulsett er årsaken til togulykken ved Skotterud i går ettermiddag. FOTO: BENGT ANDERSSON, EXPRESSEN.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Havarikommisjonen mener årsaken til togulykken ved Skotterud fredag var tretthetsbrudd i det ene hjulsettet.

Den norske og svenske havarikommisjonen, samt kriminalteknikere fra Hedmark politidistrikt arbeidet på åstedet natt til lørdag.

- Den siste tilbakemeldingen er at de kan ha funnet årsaken til ulykken, og at årsaken kan være et tretthetsbrudd i det ene hjulsettet.

- Akslingen er tatt hånd om av havarikommisjonen og vil bli undersøkt nærmere teknisk før en endelig konklusjon, sier politistasjonssjef Bjørn Berntsen i Kongsvinger.

280 passasjerer Ulykkestoget, som tilhører det svenske togselskapet SJ, kjørte fra Oslo S klokka 15.49 fredag og var på vei til Stockholm med rundt 280 passasjerer da det sporet av med to vogner 200 meter øst for Skotterud stasjon.

Meldingen om ulykken kom klokka 17.42.

Over 40 til sykehus Totalt ble minst 40 passasjerer sendt til sykehus, men ingen ble alvorlig skadd.

En seks år gammel gutt som ble sendt til Oslo universitetssykehus Ullevål, pådro seg moderate skader, meldte sykehuset like før midnatt. Seks andre personer kom inn til Ullevål med lettere skader.

I tillegg ble 28 personer sendt til Sykehuset Innlandet i Kongsvinger. Fem personer er sendt til sykehus i Arvika i Sverige.

(NTB).