Trikk og buss og bane

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JEG VIL så gjerne finne noe positivt å skrive om. Daglig møter vi et bilde av Norge og verden som forsterker inntrykket av at det finnes et helvete. Iallfall på jorda. Og iallfall via massemedia. Selv verdens tryggeste land med god plass og god råd jobber på spreng for å avskaffe alminnelig menneskelighet. Politikere på sin side jobber så hardt for sine taburetter at de høyst sannsynlig ville gjort mest nytte for seg på IKEA.

DERFOR GLEDET det meg å møte et lite protesttog i Universitetsgata i Oslo for noen dager siden. «Trikk og buss og bane,» ropte de og lyste opp novembermørket med faklene sine. Prøv å si det selv:

- Trikk og buss og bane. Trikk og buss og bane.

Man blir nesten i godt humør fordi både trikk og buss og bane gjør livet lettere for oss byfolk. Offentlig kommunikasjon, som det så kjønnsløst kalles, gir meg bare en grå følelse. Trikk og buss og bane derimot åpner opp for farger og folk. Offentlig kommunikasjon gir bare signal om nei, det går nok ikke. Trikk og buss og bane gir signal om at vi både kan forflytte oss og møte folk. Og gi oss adrenalinkick fordi ingen av dem kommer når de skal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer