Trikkedrapet:

Byrådet i Oslo har bedt sosialkontoret beskrive hvordan somalieren ble behandlet før trikkedrapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg vil ha belyst alle sider av denne saken og avdekke om Oslo kommune eventuelt kan ha gjort noen feil, sier Margaret Eckbo, byråd for velferd og sosiale tjenester, til Dagbladet.no.

Hun opplyser at den siktede somalieren som stakk ned flere personer på bytrikken i Oslo i forrige uke, flere ganger har vært i kontakt med sosialkontoret i bydelen sin. Blant annet kontaktet han sosialkontoret da han kom hjem fra et lengre opphold i Somalia. Han snakket også med en saksbehandler etter at han ble utskrevet fra psykiatrisk behandling på Ullevål sykehus.

- Det eneste umiddelbare punktet jeg kan se at kommunen ikke har fulgt opp, er at vi ikke tilbød ham en hospitsplass, slik sykehuset hadde bedt bydelen om å skaffe, sier byråden.

Hun understreker likevel at somalieren ikke ba om noen plass ved et hospits, men fortalte at han overnattet hos noen venner.

- Vi tolket og vurderte at dette var en bedre løsning for ham, ettersom han da ville ha et nettverk han kjente rundt seg, i stedet for å være alene på et hospits, sier Eckbo.

Rapporten fra bydelen vil være klar og overleveres byrådet i Oslo i løpet av dagen.

RAPPORT:</B> Byråd Margaret Eckbo vil vite hva sosialkontoret i Gamle Oslo foretok seg da de behandlet saken til den nå siktede somalieren.