Trikkedraps-mannen går løs

Vandrer fritt bare 19 måneder etter drapet på trikken i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alt om trikkedrapet på Dagbladet.no.

(Dagbladet.no): 23 år gamle Terje Mjåland døde av knivhuggene han ble påført med Rambo-kniv og fem andre passasjerer ble skadd av den 41 år gamle mannen på 17-trikken i Oslo 3. august 2004.

I dag får drapsmannen - en 41 år gammel somalier - gå alene uten tilsyn, skriver VG i dag.

Åpen post

41-åringen kunne ikke straffes for trikkedrapet, da han ble erklært sinnsyk i gjerningsøyeblikket. Han ble i stedet satt under tvungen psykisk helsevern. Nå er han innlagt på den åpne posten «Furuli» på Dikemark sykehus. Han har anledning til å forlate avdelingen på egenhånd.

Det er ingen gjerder rundt sykehuset i Asker, og han kan oppsøke pasienter og besøkende på sykehusområdet eller stikke av gårde hvis han vil. Hver gang han forlater bygget, må han avtale med pleierne når han skal komme tilbake. Han får aldri lov å forlate posten alene etter klokka 21, skriver VG.

Skadd reagerer

- Jeg har jo tenkt tanken på at han sikkert er tilbake på gaten snart, men dette var veldig tidlig, sier en person som ble påført skader i bryst og mage av knivdesperadoen for 19 måneder siden.

Drapsmannens forsvarer, advokat Heidi Bache-Wiig sier til VG at hennes klient er blitt friskere.

- Han er en helt annen mann nå enn for et år siden. Han ble kvitt stemmene i hodet sitt ca. et halvt år etter at behandlingen startet.