EN HELT:  Klubbleder for trikkeførerne i Oslo, Ola Floberg, roser trikkeføreren. - Han er en helt, sier han. Foto: Henning Lillegård/Dgbladet.
EN HELT: Klubbleder for trikkeførerne i Oslo, Ola Floberg, roser trikkeføreren. - Han er en helt, sier han. Foto: Henning Lillegård/Dgbladet.Vis mer

Trikkefører satte seg på knivdesperado

- Han er en helt, sier Ola Floberg, klubbleder for de trikkeansatte i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da de tre billettkontrollørene ble angrepet med kniv på Jar trikken i Oslo, reagerte den erfarne trikkeføreren lynkjapt.

- Han handlet nok på instinkt og kom kontrollørene til unnsetning. Det er litt utenom prosedyrene, men i og med at han gjorde det har han fått ros fra alle kanter. Han ble sittende på den ene gjerningsmannen inntil politiet kom og pågrep mannen, sier Floberg til Dagbladet.

Åpnet alle dørene De to passasjerene kom på trikken på Jernbanetorget og ble etter kort tid sjekket av to kvinnelige kontrollører. Etter en diskusjon som ender i håndgemeng når trikken nærmer seg Sollied plass reagerer trikkeføreren.

- Den erfarne trikkeføreren aner at det er bråk på trikken. Han åpner alle dørene og den ene av gjerningsmennene stikker av. Etter å ha varslet trafikkleder løper han bakover trikken for å hjelpe til med situasjonen, sier klubblederen.

Nå er han glad for ingen mistet livet eller ble alvorlig skadd.

- Det blir spennende å se hva utredningen i denne saken bringer. Medarbeiderne våre er trent opp til å takle slike situasjoner, sier klubbleder Ola Floberg.

Gikk amok med kniv Tre billettkontrollører ble sendt til sykehus etter at to menn gikk amok under en kontroll på linje 13 mot Jar. Den ene eller begge mennene trakk plutselig kniv og stakk kontrollørene.

Den ene antatte gjerningsmannen ble pågrepet på stedet, mens den andre meldte seg selv for politiet etter først å ha stukket av fra åstedet på Solli vest i Oslo.

- Skal snakke sammen De tre kontrollørene - en kvinne og to menn - slapp fra hendelsen med lette skader, forteller Cato Asperud, kommunikasjonssjef i Oslotrikken, til Dagbladet.

Alle tre ble i ettermiddag utskrevet fra sykehuset.

De skadde har allerede hatt oppfølging av verneombudet på sykehuset, samtidig som kollegene i Oslotrikken har hatt samlinger for å døyve det som er skjedd.

- Nå skal vi snakke sammen og ta vare på hverandre, sier kommunikasjonssjefen.