Trikken fredet - alle må betale

Det koster å spare penger. I Oslo går billettprisene opp og alle får et dårligere kollektivtilbud, for at trikken skal fortsette å gå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sent i går kveld sørget bedriftsforsamlingen i Oslo Sporveier for å redde den utsatte Kjelsåstrikken og Ljabrutrikken. De satte foten ned for styrets forslag om å legge ned deler av disse trikkelinjene og erstatte dem med busser. Dermed må styret i sporveiene tenke fort og nytt, for det er ikke nok penger til å drive på dagens nivå.

Istedet for å legge ned to trikkelinjer må alle reisende i Oslo betale regninga:

Billettprisene økes, det kan bli færre avganger, kortere driftsdøgn og kutt i bussrutene, tror styreleder Michael Tetzschner.

- Vi vil følge anbefalingene, men bare i den utstrekning vi mener det er forsvarlig, sier Tetzschner til Aftenposten.

Bedriftsforsamlingen mener sporveiene må kutte 75 millioner kroner. Økte billettpriser skal gi 10 millioner, rutekutt 55 millioner og effektivisering skal spare inn 10 millioner nødvendige kroner.

- Betyr det at tilbudet blir dårligere for alle kollektivbrukere?

- Ja sånn kan man godt si det hvis det skal spares jevnt på T-bane, trikk og buss, sier samferdselsbyråd Hilde Barstad til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer