Trikken reddet i Oslo - inntil videre

Bedriftsforsamlingen i Oslo Sporveier sa onsdag kveld nei til å spare inn 75 millioner kroner ved å kutte i hovedstadens trikketilbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi sa nei til trikkekutt. Vi kunne ikke akseptere styrets forslag, som innebar en kraftig forringelse og planlagt gradvis nedlegging av trikken. Derfor ba vi styret se på spareplanen på ny, sier nestleder Ivar Christiansen i bedriftsforsamlingen til Aftenposten.

Styret i Oslo Sporveier vedtok 9. oktober spareplanen som skulle gi 75 millioner kroner i innsparinger. Siden har Oslos trikketilhengere kommet med kraftig kritikk av vedtaket i lokalpressen, og den delvis politisk sammensatte bedriftsforsamlingen valgte onsdag å høre på «folket».

Christiansen understreker likevel at det vil bli en spesiell situasjon dersom styret ikke kommer opp med noen mye løsninger på budsjettproblemene.

- Alle er spente på hva som kommer fra styret nå. Jeg er helt sikker på at styret gjør sitt beste for å imøtekomme det vedtaket bedriftsforsamlingen fattet i dag, understreker Christiansen.

(NTB)