Trikser med meglerbildene

Eiendomseglerne pumper opp prisen ved å rydde kjøkkenbenken og legge på falsk himmel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Det er ikke bare sjøutsikten og Oslos bydelsgrenser eiendomsmeglerne tøyer.

- Mer tiltalende

Også bildene de tar av eiendommen får en real omgang i bildebehandlingsprogrammet Photoshop. Der skiftes ofte himmelen ut med en som er blå og finere. Selskapet c360°, som tar bilder for alle landets store eiendomsmeglere, har en spesiell sky som stadig går igjen.

- Det viktige er at når man skal selge boligen så fremstilles den så godt som mulig. Godt vær kan bli borte på grunn av tekniske årsaker. Vi vil gjøre bildet hyggeligere og mer tiltalende, sier salgssjef Michael Tvedt til Dagbladet.no.

Han understreker at de ikke fjerner nabohus og kraftledninger, men vil gjerne snakke mye om hvordan firmaet tipser husselgere på forhånd, slik at bildene skal bli fine. Det kan for eksempel dreie seg om å sette fram fine hagemøbler for å få huset til å fremstå penest mulig.

Bruker samme sky

Hamar Arbeiderblad har funnet den samme skyen som bakgrunn på fem ulike annonser for eiendommer til salgs. Det er c360° som står bak alle disse bildene. Og spørsmålet er om firmaets rundt 40 fotografer har en favorittsky?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer