Triller inn i milliardærklubben

Investoren Christen Sveaas ruller inn i milliardærklubben i Oslo. Rederarvingen Anders C. Wilhelmsen har tatt spranget motsatt vei ifølge skattelistene, men ikke ifølge ham selv: - Her må det være en feil. Jeg er vel fortsatt milliardær, sier Wilhelmsen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Christen Sveaas' (44) formue økte ifølge skattelistene fra Oslo fra 446 millioner kroner i 1998 til over 1,1 milliard. Mannen som vippet selveste Jens P. Heyerdahl ut av Orklas styre, har dermed manøvrert seg inn på den eksklusive lista over Oslos sju milliardærer.

Inntektstopp

I år som i fjor toppes listen av tobakksarvingen Johan H. Andresen jr. (39) med en formue på 2,1 milliarder i likningsprotokollen. Hans reelle formue anslås av finansbladet Kapital til 7 milliarder kroner.

Sveaas er den eneste blant de sju som ikke har arvet kjempeformuer. Han topper i tillegg lista over dem som tjente mest, med en inntekt på 382 millioner kroner i fjor.

Formuen som Sveaas skatter av, er trolig bare en liten del av verdiene han rår over. Ifølge Kapital har han en formue på 5 milliarder kroner.

Mens Sveaas er blitt milliardær, har rederarvingen Anders Christopher Garman Wilhelmsen (46) tatt skrittet ut, ifølge skattelistene. Selv stiller han seg undrende til det.

Forsvunnet milliard

- Formuen har i liten grad endret seg. Ut fra kursutviklingen skulle jeg tro den har økt, men jeg har ikke tid til å sjekke opplysningene dine nå. Jeg skal reise bort, sier Anders C. Wilhelmsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer