Trillet baby - mor forsøkt voldtatt

En 38-åring er tiltalt for et forsøk på overfallsvoldtekt mot en mor (19), som var ute og trillet sin fire måneder gamøle datter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Ifølge tiltalen hadde 38-åringen kniv, og kvinnen har forklart til kriminalpolitiet at 38-åringen truet med å knivstikke ungen hennes, om hun ikke gjorde som han sa.

38-åringen er samtidig tiltalt for å ha voldtatt sin egen tante (50). 38-åringen, som er bosatt i Halden, er videre tiltalt for trusler mot en tredje kvinne, og for skremmende eller plagsom opptreden overfor en fjerde.

Statsadvokaten har i tiltalen tatt forbehold om å legge ned påstand om forvaring i inntil fem år. Straffesaken kommer opp for Sarpsborg tingrett.

- Sparket seg fri Det var 18. desember 2008 på Sirkustomta i Sarpsborg at 38-åringen først skal ha holdt en kniv mot 19-åringen. Kvinnen forklarer at mannen beordret henne ned på kne, før han dro ned bukse og underbukse.

38-åringen skal imidlertid ikke ha klart å gjennomføre voldtekten, fordi 19-åringen klarte å slå eller sparke kniven ut av mannens hånd, før hun klarte å løpe fra åstedet.

38-åringen ble arrestert samme dag.  

Narkorus I fjor sommer skal 38-åringen ha voldtatt sin egen tante (50) i en leilighet i Sarpsborg. Ifølge tiltalen skjedde overgrepet fra kl. 16.45 mandag 20. juli til kl. 04.45 neste morgen.

Tanta forklarer at nevøen truet med å drepe henne, før han tok henne med seg inn på badet.

- Der hengte han en hammer opp på en knagg, samtidig som han sa at han skulle knuse skallen min, fortsetter kvinnen.

Ifølge tiltalen bandt 38-åringen tantas hender bak på ryggen, før han gjennomførte voldtekten. Kvinnen har forklart at hun av frykt ikke våget å gjøre motstand. Mellom ovegrepene skal 38-åringen ha satt en sprøyte med amfetamin på seg selv.  

DNA-spor 38-åringen ble varetektsfengslet etter det påståtte voldtektsforsøket. Han ble løslatt i fjor sommer, og etter tre uker på frifot skal han ha voldtatt tanta. Dette førte til at han ble fengslet på nytt.

38-åringen sitter fortsatt i  varetekt. Forsvarer Oscar Ihlebæk sier til Dagbladet at klienten nekter straffskyld for begge hovedtiltalepunktene.

- Det er funnet DNA-spor etter den angivelige voldtekten av 50-åringen, men det har 38-åringen en forklaring på, sier advokaten.

NEKTER: Forsvarer Oscar Ihlebæk sier klienten nekter straffskyld. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
NEKTER: Forsvarer Oscar Ihlebæk sier klienten nekter straffskyld. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET Vis mer