Trillinger laget eget språk

LONDON (Dagbladet): De treårige tvillingene kommuniserer bedre enn småbarn flest. Allerede da de var i mamma Judiths mage utviklet Gavin, Ethan og Niall sitt eget språk som ingen andre forstår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De stolte foreldre Judith og Bruce ventet som alle mammaer og pappaer i spenning på trillingsønnenes første ord. Da Gavin, Ethan og Niall begynte å bable i vei, var det ikke vanlig smårollingspråk som kom ut. Det var et helt spesielt språk de tre snakker seg imellom.

Tidlig utviklet

- Vi tok barna med til spesialist for å sjekke om de var seine i språkutviklingen, forteller mamma Judith. Og forteller at språkterapeutene oppdaget det stikk motsatte.

Trillingene har en svært avansert kommunikasjonsform, som ekspertene mener antakelig begynte da de lå i Judiths mage.

- Vi begynte å observere barna mens de lekte, og snart så vi at språket trillingene kommuniserte med ga mening de tre imellom, sier Judith til avisa Express.

Judith er sjøl utdannet sykepleier, og sammen med mannen Bruce bestemte de seg for å gå gjennom et fruktbarhetsprogram for å få et barn til. De fikk tre språksterke og livlige gutter. Deres 11 år gamle sønn Nathan hadde en helt normal språkutvikling.

Barnehagebarn

Mamma og pappa er glade for at barna nå sakte men sikkert begynne å bruke engelsk.

Treåringene har nettopp begynt i barnehage, og læreren deres Ruth Jones forteller:

- De tre guttene kommer inn og snakker sitt eget språk. Av og til kjenner vi igjen ord som «Thomas» hvis de leker med tog.

Psykolog Martin Dyer-Smith forteller at fenomenet er uvanlig, men ikke unikt. Han har selv et tvillingpar som utviklet sitt eget språk da de var små.